Ένας Γερμανός φίλαθλος τραυματίστηκε και 17 άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης, στο περιθώριο του αγώνα Μαρσέιγ- Άιντραχτ Φρανκφούρτης (0-1) για την 2η αγωνιστική του Champions League.

Περίπου χίλιοι χωροφύλακες και αστυνομικοί, κινητοποιήθηκαν για την τήρηση της τάξης πριν και μετά το τέλος της αναμέτρησης, πέντε ημέρες μετά τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν στην Νίκαια και στο πλαίσιο του αγώνα Νις-Κολωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης στην Μασσαλία, ένας Γερμανός φίλαθλος τραυματίσθηκε από πυρκαγιά στις εξέδρες, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. «Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο La Timone.

Είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένος», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ενώ σύμφωνα με την τοπική Νομαρχία, τραυματίστηκαν ακόμη, τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Συνολικά, συνελήφθησαν 14 άτομα κοντά στο γήπεδο, μεταξύ των οποίων και τρεις Γερμανοί οπαδοί για απόπειρα εισαγωγής καπνογόνων στο γήπεδο. Οι άλλες συλλήψεις αφορούν ρίψη βλημάτων, βία κατά προσώπων που κατέχουν δημόσια εξουσία, εκ προθέσεως βία, χρήση λέιζερ ή εισαγωγή όπλου (μαχαιριού).

Νωρίτερα το απόγευμα, άλλα τρία άτομα είχαν συλληφθεί, δύο για ρίψη βλήματος και ένα για περιφρόνηση προσώπου που κατέχει δημόσια εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο γήπεδο, «Γερμανοί οπαδοί απηύθυναν ναζιστικούς χαιρετισμούς στην κερκίδα των φιλοξενούμενων», ανέφερε επίσης το αρχηγείο της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι είχε γίνει αναφορά από τον αρχηγό της αστυνομίας στην UEFA.

«Χάρη στην εκ των προτέρων προετοιμασία, την συνεργασία και τον διάλογο με όλους τους παράγοντες, αλλά και μια ενισχυμένη και αντιδραστική αστυνομική δύναμη, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χωρίς μεγάλα επεισόδια», πρόσθεσε η Νομαρχία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης