Σε όλο και περισσότερα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας απαγορεύονται μεγάλες εκδηλώσεις λόγω του κορωνοϊού. Η Βαυαρία, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το Σλέσβιχ-Χολστάιν, η Θουριγγία και η Βρέμη δεν επιτρέπουν εκδηλώσεις με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες. Επίσης, ποδοσφαιρικοί αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος (Bundesliga) θα γίνουν χωρίς θεατές.

Στην Βαυαρία απαγορεύτηκαν όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις μέχρι τις 19 Απριλίου. «Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση», δήλωσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ από το Μόναχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό να μην αντιδράσουμε πολύ αργά για να αποτρέψουμε μια κατάσταση όπως στην Ιταλία. Συνιστάται μεγάλη προσοχή σε εκδηλώσεις με 500 έως 1.000 άτομα», τόνισε..

Στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σημαντικές εκδηλώσεις με περισσότερους από 1000 ανθρώπους θα ακυρωθούν – ή θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές. Επίσης τα κρατίδια Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, η Θουριγγία και η Βρέμη ανακοίνωσαν την ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων.

Ποδοσφαιρικοί αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος (Bundesliga) θα γίνουν χωρίς θεατές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανία-Βεστφαλίας, μεταξύ άλλων οι αγώνες της Μένχενγκλάντμπαχ κατά της Κολωνίας την Τετάρτη, του ντέρμπι Ντόρτμουντ κατά της Σάλκε, το οποίο παρακολουθούν 80.000 θεατές το Σάββατο και της Βρέμης κατά του Λέβερκούζεν τη Δευτέρα. «Πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου», δήλωσε ο δήμαρχος του Ντόρτμουντ Ούλριχ Ζίραου αιτιολογώντας τον αγώνα φάντασμα κατά της Σάλκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης και πολλοί αγώνες του Champions League και του Europa League αυτής της εβδομάδας θα γίνουν χωρίς θεατές, μεταξύ των οποίων της Μπάγερν κατά της Τσέλσι και της Βόλφσμπουργκ κατά της Ντονέτσκ.

Εν τω μεταξύ κρούσματα Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί σε όλα τα κρατίδια. Συνολικά σε όλη την Γερμανία έχουν καταγραφεί περίπου 1.100 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου.

Πηγή: Deutschlandfunk, de.reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης