Με αρκετές αιχμές κατά της Γερμανίας, όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο ξανάρχισαν μετά από δύο μήνες τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινεάνου, υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής της να διακόψει οριστικά τη σεζόν.

«Για μένα, είχε σημασία να δώσω προτεραιότητα στην υγειονομική παράμετρο και την ψυχολογική υγεία των αθλητών, παρά σε οικονομικά ζητήματα, που σε άλλες χώρες είχαν το… πάνω χέρι» τόνισε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα υπουργός, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Γερμανία, ως ομοσπονδιακό κράτος, έχει διαφορετική δομή, καθώς κάθε κρατίδιο αποφασίζει ξεχωριστά για το εσωτερικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ροξάνα Μαρασινεάνου αναγνώρισε ότι η διακοπή του γαλλικού πρωταθλήματος φέρνει σε μειονεκτική θέση, έναντι των ανταγωνιστών τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τις Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν που συνεχίζουν στο Champions League, επαναλαμβάνοντας όμως ότι σε άλλες χώρες οι αποφάσεις ελήφθησαν με βάση το οικονομικό διακύβευμα.

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας κατέληξε λέγοντας ότι περίμενε η κυβερνητική απόφαση να αντιμετωπιζόταν περισσότερο ως μία ευεργετική ευκαιρία για να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα στον επαγγελματικό αθλητισμό.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης