Ένα γκολ του Ανδρούτσου έφτανε και… περίσσευε στον Ολυμπιακό, ώστε να περάσει νικηφόρα τη Τετάρτη από τη Λιβαδειά.

Πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 1-0 σκορ του Λεβαδειακού στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, για την -εμβόλιμη- 12η αγωνιστική της Super League, επιστρέφοντας στις επιτυχίες, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι των «αιωνίων», στη Λεωφόρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το τρίποντο οι περσινοί πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν τους 24 βαθμούς και είναι στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο -4 από τη δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι, όπως προαναφέραμε, το πέτυχε ο Ανδρούτσος με σουτ στο 40ο λεπτό.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στο προσεχές ντέρμπι (13/11) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ στο Κατάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, που θα έκανε ευκολότερο το έργο του στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

Μάλιστα είχε την ευκαιρία για να το πετύχει μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο -εξαιρετικός στη Λεωφόρο- Χουάνγκ έπιασε ένα ωραίο σουτ, βλέποντας την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν το συγκρότημα του Βέλιτς και στο 7ο λεπτό είχαν νέα καλή στιγμή, όταν ο Μπιέλ βγήκε τετ-α-τετ με τον Μαρκόφσκι, ο οποίος όμως κατάφερε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Η εικόνα του ματς παρέμεινε ίδια στη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το γκολ και τους Βοιωτούς να αντιστέκονται.

Όλα αυτά μέχρι το 40ο λεπτό, όταν οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ανδρούτσο, ο οποίος με ωραίο σουτ νίκησε τον Μάρκοβιτς, λύνοντας έτσι τον «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του Μίτσελ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν μετά από κάθετη του Ελ Αραμπί στον Μασούρα, ο Έλληνας επιθετικός έγινε επικίνδυνος, αλλά πρόλαβε και έδιωξε την τελευταία στιγμή ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο 48ο λεπτό ήταν σειρά του Πασχαλάκη, αυτή τη φορά, να δείξει τα αντανακλαστικά του, διώχνοντας σε κόρνερ την μπάλα, μετά το γύρισμα του Νίκα.

Εν συνεχεία το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τους Βοιωτούς να απειλούν ξανά σε δύο περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να βρουν δίχτυα, ενώ στο 54’ ο εξαιρετικός σήμερα Μάρκοβιτς έκανε μία εξαιρετική απόκρουση, διώχνοντας την μπάλα με ανάποδο χέρι, μετά από ένα φαλτσαριστό σουτ του Χάμες Ροντρίγκες.

Οι Πειραιώτες είχαν δύο ακόμη μεγάλες στιγμές για να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ, στο 58’ με τον Μπιέλ  και με τον Μπακαμπού στο 82’, ωστόσο η μπάλα και στις δύο περιπτώσεις πέρασε μόλις άουτ.

Έτσι, έστω και με το ισχνό 1-0, ο Ολυμπιακός πέτυχε το ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από το «τρίποντο» στη Λιβαδειά και πλέον  επικεντρώνεται στο προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1

Γκολ: 40′ Ανδρούτσος (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Βρουσάι (Ολυμπιακός), Τσάπρας (Λεβαδειακός)

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Λιάγκας (46′ Τζημόπουλος), Βίχος, Μπάχανακ, Τσάπρας, Βινίσιους, Νίκας, Σκβάρκα (46′ Γιαννιώτας), Κουαμπένα, Χάμοντ (86′ Τσιριγώτης), Βράκας

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (76′ Άβιλα), Ντόι, Ρέτσος, Βρουσάι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (77′ Μπόουλερ), Μπιέλ (83′ Φορτούνης), Χάμες Ροντρίγκες (83′ Σαμασέκου), Ελ Αραμπί (64′ Μπακαμπού)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης