Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννινα στο εναρκτήριο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, που διεξήχθη το Σάββατο κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0), με τους Κρητικούς να πετυχαίνουν γκολ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Λουίς Φελίπε, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παντελάκης, καθώς και ο προπονητής των Ηπειρωτών, Θανάσης Στάικος.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να προσφέρουν θέαμα. Στο 3ο μόλις λεπτό, ο Γκούντμουντουρ Θοράρινσον τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Γιον Τοράλ, αλλά το πλασέ του Ισπανού πέρασε έξω. Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει, όταν ο Γιώργος Παμλίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση έπειτα από τη σέντρα του Σωτήρη Νίνη. Νέα καλή φάση για τον ΟΦΗ στο 18’, με τον Έρικ Λάρσον να κάνει την επέλαση από τα δεξιά, αλλά η επικίνδυνη παράλληλη σέντρα που επιχείρησε, δε βρήκε αποδέκτη.

Λίγο μετά το ημίωρο, ήταν η σειρά του Παναγιώτη Τσιντώντα να επιστρατεύσει τα αντανακλαστικά του, για να προλάβει τον εφορμώντα Νούα Ντικό. Κι αφού το γύρισμα του Παμλίδη στο 37’ δεν το εκμεταλλεύτηκε κανένας παίκτης των φιλοξενούμενων, άρχισε ο… κατακλυσμός. Οι ουρανοί άνοιξαν, ο αέρας δυνάμωσε, αλλά γκολ δεν έμπαινε.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος. Από ενέργεια – και πάλι – του Παμλίδη, ο Μέντες Μορέιρα ήταν αυτός που απέτυχε να βάλει σωστά το πόδι του στο 51’.

Στο 65’, από σέντρα του Λάρσον, η κεφαλιά του Ντικό πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τσιντώντα ενώ στο 79’ ο Καραχάλιος πρόλαβε την ύστατη ώρα τον αφύλακτο Λάρσον. Καλύτερη φάση, όμως, αυτή του 82’, με τον Χρήστο Μανδά να απλώνει το κορμί του για να αποκρούσει σε κόρνερ το πλασέ του Κλαούντιου Μπαλάν από το ύψος του πέναλτι.

Ήταν κι η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του ματς. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, παρά το ότι οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στις καθυστερήσεις λόγω της αποβολής του Παντελάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά και παρά το ότι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουίζ Φελίπε βρήκε δίχτυα. Ο βοηθός δε σήκωσε τη σημαία, ωστόσο το VAR είχε άλλη άποψη.

Ο βαθμός κρατά τις δυο ομάδες μακριά από τις τελευταίες θέσεις, μακριά όμως κι από την εξάδα.

Κίτρινες: Μπάκιτς, Πασαλίδης – Παντελάκης, Καραχάλιος.

Κόκκινες: Παντελάκης (90’+4’)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον (83’ Μπαλογιάννης), Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (83’ Φελίπε), Μεγιάδο, Ντιουσέ (72’ Περέα), Μπάκιτς (62’ Μόσκερα), Τοράλ, Ντικό (72’ Τσιλιανίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώντας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μορέιρα (85’ Σταματελόπουλος), Νίνης (90’+6’ Λιάσος), Παμλίδης (70’ Τζίμας), Εραμούσπε, Ριένστρα, Μπαλάν.

* Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης εμφανίστηκε με ξυρισμένο κεφάλι ως ένδειξη συμπαράστασης στους ανθρώπους που μάχονται με τον καρκίνο, μιας και σήμερα (4/2) είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης