Αγκαλιά με τον τίτλο βρίσκεται η ΑΕΚ μία στροφή πριν τη λήξη του φετινού μαραθωνίου των πλέι οφ της Super League, καθώς πέτυχε σημαντικό «διπλό» τη Δευτέρα στην έδρα του Άρη (2-1) την ώρα που ο Παναθηναϊκός λύγιζε με 1-0 στο «Καραϊσκάκη» από τον Ολυμπιακό.

Μετά από την επικράτηση της «Ένωσης» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την ήττα του «τριφυλλιού» στο Φάληρο οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τους 80 βαθμούς και οδηγούν πλέον αυτοί την κούρσα, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να μένει στους 77, βλέποντας πλέον την πλάτη του «δικεφάλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ έφτασε στη μεγάλη νίκη με ανατροπή, καθώς μετά το γκολ του Άρη με πέναλτι του Γκρέι (17′) σκόραραν με τον Φαν Βέεερτ (23′) και τον Τσούμπερ (43′), φέρνοντας τούμπα το ματς.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΡΗΣ-ΑΕΚ

Στο άλλο ματς ο Παναθηναϊκός λύγισε μετά το γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 68ο λεπτό, ενώ είχε δοκάρι τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Μπερνάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

 

Στην τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Βόλο στην Opap Arena, ενώ οι πράσινοι υποδέχονται τον Άρη στη Λεωφόρο.

Στο Καραϊσκάκη οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό τους, προφανώς επηρεασμένοι και από την έξαρση κορωνοϊού που έπληξε το στρατόπεδό τους, και είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή 24ων ωρών στη διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Έτσι δεν μπόρεσαν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το «Καραϊσκάκη», βλέποντας την πλάστιγγα της ζυγαριάς του τίτλου να γέρνει προς τη μεριά της ΑΕΚ.

Στο ντέρμπι «αιωνίων» οι ποδοσφαιριστές του Ανιγκό αγωνίστηκαν για την ιστορία της ομάδας τους και έπαιξαν με πάθος για τη νίκη, διαψεύδοντας και όσα λέγονταν από κάποιους ότι, ενδεχομένως να μην «χτυπήσουν» το ματς, προκειμένου ο τίτλος να μην καταλήξει σε κιτρινόμαυρα χέρια, λόγω της κόντρας που έχουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0

Στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο 11ο λεπτό, όταν μετά από μία ωραία συνεργασία των Μπερνάρ και Σπόραρ, ο Βραζιλιάνος έβγαλε κάθετη πάσα στον Τσέριν, αλλά ο Τζολάκης βγήκε πολύ γρήγορα και μπλόκαρε την τελευταία στιγμή την μπάλα προς του Σλοβένου μέσου.

Στο 12’ ο Μπακαμπού έκλεψε την μπάλα απ’ το λάθος γύρισμα του Σάντσες, ο Φορτούνης την «έσπασε» στη συνέχεια προς τα πίσω, όμως το σουτ του Χουάνγκ έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Στο 17’ ο Μπερνάρ έκλεψε την μπάλα απ’ τον Σαμασέκου έξω απ’ την περιοχή και σούταρε με το αριστερό, όμως ο Τζολάκης είχε πλήρη αντίληψη της φάσης κι απ’ την στιγμή που η μπάλα πήγε κεντρικά, μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Έξι λεπτά αργότερα (23’), ο Χουάνγκ έκανε μία εξαιρετική κάθετη προς τον Μπακαμπού ο οποίος δεν πρόλαβε για λίγο να κάνει το κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπρινιόλι να μπλοκάρει, ενώ αντίστοιχα σταθερή επέμβαση έκανε ο Ιταλός γκολκίπερ και στο 25’ στο απευθείας σουτ του Ρέαμπτσιουκ απ’ τα αριστερά.

Στο 31’ ο Ολυμπιακός έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία του, όταν οι παίκτες του γύρισαν την μπάλα έξω απ’ την περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Χουάνγκ να δοκιμάζει απ’ το όριο της περιοχής, το οποίο κόντραρε στον Σάρλια κι έφυγε ελάχιστα άουτ-κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στο β΄ ημίχρονο με διάθεση να πιέσει πιο ψηλά τον Ολυμπιακό με όσες δυνάμεις είχε, όμως οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, με τη σέντρα-σουτ του Ρέαμπτσιουκ στο 48’ που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 50’ ο Εμβιλά έπαιξε το ένα-δύο με τον Ελ Αραμπί και πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι, σε μία σπουδαία ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Στο 59’ είχε ο Παναθηναϊκός τη δική του καλή στιγμή, όταν από πάσα του Μπερνάρ προς τον Τσέριν, ο Σλοβένος δοκίμασε να απειλήσει μέσα απ’ την περιοχή, αλλά ο Ντόι έβαλε καθοριστική κόντρα κι έδιωξε σε κόρνερ.

Η πίεση που άρχισε να ασκεί ο Ολυμπιακός μετά το 60’ έφερε και το προβάδισμα για τους «ερυθρόλευκους». Οι γηπεδούχοι γύρισαν εξαιρετική την μπάλα έξω απ’ την περιοχή, ο Φορτούνης γύρισε προς τον Ροντινέι που έκανε μία χαμηλή σέντρα προς τον αμαρκάριστο Ρέαμπτσιουκ που έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό στο 68’.

.Στο 72’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, όταν από την ασίστ του Ιωαννίδη, ο Μπερνάρ κατέλαβε την μπάλα και πλάσαρε στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Στο 76’ ο Ολυμπιακός «ακούμπησε» το γκολ, όταν από το γύρισμα του Ραμόν, ο Μάγκνουσον στην προσπάθειά του να αποκρούσει λίγο έλειψε να τη στείλει στη γωνία του Μπρινιόλι, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε, ενώ στο 78’ ο Βρουσάι έκανε τακουνάκι στο οποίο έβγαλε στη γωνία του ο Μπρινιόλι.

Στο 80’ ο Τζολάκης μπλόκαρε το δεξί διαγώνιο σουτ του Κώτσιρα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπριχ (με παρέμβαση του VAR) απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τον Ραμόν για χτύπημα εκτός φάσης στον Σάρλια. Στο 5ο λεπτό ο Κλεϊνχέισλερ βρέθηκε σε θέση βολής απ’ τα αριστερά και πλάσαρε με το δεξί, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Τζολάκη στην τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς.

Κίτρινες: Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου, Ελ Αραμπί – Μάγκνουσον

Κόκκινες: Ραμόν (90’+3’ απευθείας κόκκινη)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (75’ Κασάμι), Φορτούνης (72’ Ραμόν), Μπιέλ (62’ Βρουσάι), Μπακαμπού (46’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (72’ Κώτσιρας), Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (78’ Πούχατς), Ρουμπέν (72’ Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (66’ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (66’ Ιωαννίδης).

Άρης-ΑΕΚ 1-2

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ορεξάτοι το ματς. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, ο Φαν Βέερτ έστρωσε στον Τσούμπερ, αλλά το σουτ του Ελβετού εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Χουλιάν Κουέστα στη γωνία του.

Στο 7′ ήταν η σειρά του Ορμπελίν Πινέδα να απειλήσει, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Άρη. Στο 14ο λεπτό, όμως, από ασυνεννοησία στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Ματέο Γκαρσία ανατράπηκε από τον Πινέδα. Ο VARίστας Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος κάλεσε τον Βασίλη Φωτιά που είδε τη φάση και καταλόγισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γκρέι που νίκησε τον Γιώργο Αθανασιάδη για το 1-0.

Ο «Δικέφαλος» θέλησε να απαντήσει άμεσα, αλλά το σουτ του Τσούμπερ στο 20′ δε βρήκε στόχο. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε η ισοφάριση. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς συνεργάστηκε με τον Πινέδα, αυτό βρήκε τον Φαν Βέερτ που άδειασε τον Μάρβιν Πίρσμαν για το 1-1.

Στο ημίωρο, έφυγαν στην αντεπίθεση τρεις της ΑΕΚ με δύο του Άρη, όμως η επιλογή του Τσούμπερ δεν ήταν καλή ενώ στο 34′ ο Βλάντιμιρ Νταρίντα πλάσαρε πάνω στον Βίντα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Δύο λεπτά αργότερα, ο ωραίος συνδυασμός των γηπεδούχων έφερε σε πλεονεκτική θέση τον Γκρέι, όμως το σουτ του Τζαμαϊκανού ήταν πολύ άστοχο.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με τον Κουέστα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το διαγώνιο πλασέ του Φαν Βέερτ στο 38′ και να μπλοκάρει αυτό του Τσούμπερ εκτός περιοχής δύο λεπτά μετά.

Ο Ελβετός έψαχνε με… μανία το γκολ αλλά ούτε στο 41′ του το επέτρεψε ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη ενώ και στην επόμενη φάση η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η έκτη τελικά ήταν, τελικά, η… φαρμακερή, για το 1-2 στο 43′, με ατομική ενέργεια και συρτό, διαγώνιο πλασέ.

Παρόμοιος ρυθμός και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, με τον Πίρσμαν παραλίγο να σκοράρει σε λάθος εστία στο 51′ και το δυνατό σουτ του Εχσάν Χατζισαφί τρία λεπτά μετά να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Κουέστα.

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο γκολ στο 65′, αλλά στο πλασέ του Φαν Βέερτ ο Κουέστα άγγιξε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να τη στείλει στο δεξί του δοκάρι, με τον Νικολάς Ενκουλού να απομακρύνει στη συνέχεια.

Ήταν, ουσιαστικά, η τελευταία φάση της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να κάνει διαχείριση και τον Άρη να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Αθανασιάδη. Το 1-2 σφράγισε τη νίκη της ομάδας του Αλμέιδα και τη φέρνει μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και κοντά στο νταμπλ μιας και εκκρεμεί κι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

TO EYΣΤΟΧΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΓΚΡΕΪ

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝ ΒΕΕΡΤ

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΣΟΥΜΠΕΡ

TO ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΦΑΝ ΒΕΕΡΤ

Άρης-ΑΕΚ 1-2

Κίτρινες: Χριστοδουλόπουλος, Νταρίντα, Καμαρά – Τσούμπερ, Μάνταλος, Ρότα.

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Ενκουλού, Ντουκουρέ (59′ Καμάτσο), Νταρίντα, Ρουπ, Ματέο, Χριστοδουλόπουλος (58′ Ιτούρμπε), Γκρέι (86′ Καμαρά).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (84′ Ζίνι), Ελίασον (59′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (83′ Φερνάντες).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης