Ο Ολυμπιακός πάλεψε το βράδυ της Πέμπτης στο «Βιγιαμαρίν», διεκδικώντας ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 1-0 σκορ από την Μπέτις, για την 5η αγωνιστική του Europa League.
Οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν ωστόσο η μπάλα δεν τους εκανε το χατίρι, κι έτσι, μετά από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, για να προκριθούν θέλουν στην τελευταία αγωνιστική νίκη με δύο γκολ στον εντός έδρας αγώνα τους με τη Μίλαν (13/12).
Στον αντίποδα οι Ανδαλουσιανοί, οι οποίοι είχαν δοκάρι και χαμένο πέναλτι με τον Σέρχιο Λεόν (το απέκρουσε ο Σα) με αυτό το «τρίποντο» σφράγισαν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Μίλαν, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-1 από την Ντουντελάνζ στο «Μεάτσα», εν τέλει πήρε τη νίκη με 5-2 σκορ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.
Ο Σισέ στο 17′ ανέτρεψε τον Μαντία και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρχιο Λεόν, ο οποίος νικήθηκε από τον Σα και στη συνέχεια, αφού πήρε το «ριμπάουντ», δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς πραγματοποίησε νέα σωτήρια επέμβαση με τα πόδια ο γκολκίπερ της ομάδας του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 29′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη, μετά από σέντρα του Τσιμίκα πέρασε ελάχιστα άουτ. Πάντως στο 39ο λεπτό ο Σα δεν μπόρεσε να προστατέψει την εστία του, καθώς ο Κανάλες με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα πριν την ανάπαυλα, αλλά το σουτ του Φορτούνη στο 43ο λεπτο έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Μαντί κι ενώ ο Ρόμπλες ήταν εξουδετερωμένος.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά στο 59′ το σουτ του Σανάμπρια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σα, ο οποίος πρέπει να βρήκε με τα ακροδάκτυλα την μπάλα.

Στο 90′ ο Πορτογάλος γκολκίπερ έκανε διπλή απόκρουση και κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό, όντας ο καλύτερος παίκτης των «ερυθρόλευκων» στον αγωνιστικό χώρο.
Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ανήκε στους Πειραιώτες, οι οποίοι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν μία ανάσα από το 1-1, με την κεφαλιά του Σισέ όμως να μην βρίσκει στόχο.

Κίτρινες: Μπάρτρα, Μαντί, Κανάλες – Σισέ, Μπουχαλάκης, Ναουέλ, Ελαμπντελαουί

Μπέτις (Σετιέν):
Ρόμπλες, Μπάρτρα (74′ Γκαρθία), Κανάλες, Σέρχιο Λεόν (64′ Ινούι), Σανάμπρια, Τέγιο (83′ Μπαραγιάν), Σίντνεϊ, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζούνιορ Φίρπο, Λο Τσέλσο και Μαντί.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Ζοζέ Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (82′ Νάτχο), Μπουχαλάκης (58′ Γκερέρο), Καμαρά, Ποντένσε, Ναουέλ (72′ Βρουσάι), Φορτούνης.


Η βαθμολογία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Μπέτις 11 (7-2)

2. Μίλαν 10 (11-6)

3. Ολυμπιακός 7 (8-5)

4. Ντουντελάνζ 0 (3-16)

Το γκολ της Μπέτις:

To χαμένο πέναλτι της Μπέτις:


 


 
 


 
 
 


Φωτογραφίες: eurokinissi
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης