Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο ντέρμπι «αιωνίων» για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε μία εύκολη επικράτηση με τα γρήγορα γκολ των Γκιγιέρμε (5’) και Ελ Αραμπί (21’). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καφού.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ένα ντέρμπι ειδικών συνθηκών για τους «πράσινους». Οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών έπαιξαν το ρόλο τους, όπως και το γεγονός ότι δύο παίκτες, ο Χρήστος Δώνης και ο Γκιας Ζαχίντ φόρεσαν για τελευταία φορά τη φανέλα με το τριφύλλι. Από την άλλη πλευρά, το ιδανικό σενάριο για τους γηπεδούχους, θα ήταν να «καθαρίσουν» νωρίς ώστε να κάνουν συντήρηση δυνάμεων για τον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (24/6).

Συνεπώς, το ματς εξελίχθηκαν ακριβώς όπως ήθελαν. «Συστημένο» σουτ του Γκιλιέρμε στο «παραθυράκι» του Διούδη μόλις στο 5ο λεπτό και το σκορ άνοιξε υπερβολικά εύκολα για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του 20λεπτου, οι παίκτες του Ολυμπιακού συνδυάστηκαν υπέροχα, καθώς άλλαξαν 22 πάσες και τελικός παραλήπτης ήταν ο Ελ Αραμπί ο οποίος έγραψε το 2-0 στο 21΄. Όλα είχαν τελειώσει νωρίς για τον Παναθηναϊκό, που είχε στον πάγκο του πέντε ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2001, συνεπώς περιορισμένες λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το ματς με τεράστια άνεση, έδωσε «ανάσες» στους πιο σημαντικούς παίκτες του και ταυτόχρονα πήρε μια νίκη σε ντέρμπι «αιωνίων» που πάντοτε επιδρά καταλυτικά στην ψυχολογία της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός, είχε τις ευκαιρίες του ακόμα και να προηγηθεί (κεφαλιά από τα τρία μέτρα του Κουρμπέλη στο 3΄-άουτ) ή και να ισοφαρίσει (ο Μπα απομάκρυνε με κεφαλιά στη γραμμή τη «λόμπα» του Χατζηγιοβάνη στο 18΄), όμως από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έκαναν γκολ τις δύο πρώτες ευκαιρίες τους, ήταν ξεκάθαρο πως οι πιθανότητες των «πράσινων» για θετικό αποτέλεσμα έγιναν απειροελάχιστες.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Καφού έγραψε το 3-0 κι έδωσε θριαμβευτική χροιά στη νίκη της ομάδας του.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0 (Novasports 1)

Γκολ: 5′ Γκιγιέρμε, 21′ Ελ Αραμπί, 90’+1 Καφού

Κίτρινες κάρτες: Γκιγέρμε, Γκασπάρ – Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Ανουάρ, Ζαγαρίτης

Κόκκινες κάρτες:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί (74′ Γκασπάρ), Γκιγέρμε (61′ Καφού), Μπουχαλάκης, Καμαρά (86′ Μπρούνο), Φορτούνης, Λοβέρα (74′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (61′ Χασάν).

Στον πάγκο: Αλέν, Τοροσίδης, Σισέ, Ραντζέλοβιτς.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης (80′ Ζαγαρίτης), Ανουάρ (86′ Καμπετσής), Ζαχίντ (46′ Κολοβός), Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Αγιούμπ (72′ Μπουζούκης), Μακέντα.

Στον πάγκο: Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Αθανασακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης