Μία νίκη που τον καθιστά ακλόνητο φαβορί για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός, στον πρώτο του αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησαν με το ευρύ 3-0 των Σλοβάκων στο «Καραϊσκάκη», κι έτσι μόνο αν… αυτοκτονήσουν στον αγώνα ρεβάνς θα χάσουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαντί Καμαρά (37′) και (ο κορυφαίος του γηπέδου) Παπ Αμπού Σισέ (52′), σημείωσαν τα δύο πρώτα γκολ των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι κατά διαστήματα έπαιξαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο κι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα στο 68’, μετά το αυτογκόλ του Μπόζικοφ.

Ντεμπούτο με τους πρωταθλητές Ελλάδας έκανε ο Βατσλίκ, που ξεκίνησε βασικός και ο Ονιεκούρου, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 74ο λεπτό.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από ένα «αναγνωριστικό» πρώτο 20λεπτο, όπου η άμυνα της Σλόβαν προσαρμόστηκε καλά πάνω στους επιθετικούς του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες άρχισαν να ανεβάζουν «στροφές» πιέζοντας για το γκολ.

Στο 27’ μετά από πολύ ωραία συνεργασία ο Αγκιμπού Καμαρά τροφοδότησε τον Μασούρα στα δεξιά της περιοχής, εκείνος είδε αμαρκάριστο τον Ελ Αραμπί, ο οποίος απέτυχε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον γκολκίπερ της Σλόβαν, Τσόβαν.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ελ Αραμπί σέντραρε απ’ τα αριστερά, ο Σισέ σούταρε, όμως απέκρουσε ο ξανά ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων, με τον Μασούρα στη συνέχεια να μην μπορεί να κάνει το γυριστό.

Η ξεκάθαρη υπεροχή του Ολυμπιακού επιβραβεύτηκε στο 37ο λεπτό με τον Μαντί Καμαρά. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Σλόβαν ο Μαντί Καμαρά έγινε αποδέκτης της μπάλας και με καταπληκτικό πλασέ με το αριστερό, έκανε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους».

 

Στο 43’ η ομάδα του Μαρτίνς έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Αγκιμπού Καμαρά με το κεφάλι έδωσε την μπάλα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος, αν και βρέθηκε με την πλάτη στην περιοχή, γύρισε και σούταρε, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά, ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα κι έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Εμβιλά στο 48’ και με τον Αγκιμπού Καμαρά, τα σουτ των οποίων πέρασαν άουτ.

Η τρίτη καλή στιγμή των παικτών του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε τυχερή γι’ αυτούς και… φαρμακερή για τους Σλοβάκους. Στο 52’, μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, η μπάλα χτύπησε στον Μποζίκοφ, αιφνιδίασε τον Τσόβαν κι ο επερχόμενος Σισέ έκανε από κοντά το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους».

 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πολύ πιο επιθετικός και στο 62’ λίγο έλειψε να φτάσει και στο τρίτο γκολ, όταν ο Μασούρας πήρε υπέροχη μπαλιά από τον Βατσλίκ, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει με το πλασέ του τον Τσόβαν.

Στο 66’ και πάλι ο γκολκίπερ της Σλόβαν είπε «όχι» στον διεθνή Έλληνα εξτρέμ, με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει το «ριμπάουντ», πλασάροντας λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, από κόρνερ του Βαλμπουενά και την πρώτη κεφαλιά του Εμβιλά, ο Μπόζικοφ (υπό την πίεση του Σισέ) βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του, κάνοντας το 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο τελευταίο 20λεπτο, η ομάδα του Πειραιά έκανε διαχείριση του ισχυρού προβαδίσματος που είχε αποκτήσει, ενώ ο Μάρτινς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Ονιεκούρου, ο οποίος πήρε το βάπτισμα πυρός με την φανέλα του ελληνικού συλλόγου.

Έτσι διατηρήθηκε μέχρι το τέλος το 3-0, που ανοίγει διάπλατα στον Ολυμπιακό τον δρόμο για τους ομίλους του Europa League.

Κίτρινες: Βαλμπουενά – Μπόζικοφ, Κάσια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ (74’ λ.τρ. Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μαντί Καμαρά (80’ Κουντέ), Εμβιλά, Μασούρας (87’ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (80’ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (74’ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Κάσια, Ντε Καμπς, Βάις, Ιμπραχίμ Ραμπιού (67’ Χέντι), Ζμραλ, Αμπένα, Κανκάβα, Πάουτσεκ (67’ Στρέλεκ), Μπόζικοφ, Τσάβριτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης