Στον… κάλαθο των αχρήστων πέταξε ο ΠΑΟΚ την ευκαιρία να κατακτήσει ένα σημαντικό τρίποντο, στην προσπάθεια, που καταβάλλει για την πρόκριση στην οκτάδα της League Phase του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς κρατούσαν τη νίκη μέχρι το 89′ απέναντι στην Μπραν, ωστόσο, πληρώνοντας μία αδράνεια της άμυνάς τους, δέχτηκαν σε εκείνο το σημείο το γκολ της ισοφάρισης και εν τέλει είδαν τους Νορβηγούς να φεύγουν με βαθμό (1-1) από την Τούμπα, στο μεταξύ τους ματς, για την 5η αγωνιστική.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν πάρει το προβάδισμα με τέρμα του Γίρι Παβλένκα (64′), με τον Εμίλ Κόρνβιγκ να εξιλεώνεται για το χαμένο πέναλτι στο 18ο λεπτό (απέκρουσε ο Παβλένκα), ισοφαρίζοντας στο φινάλε για το συγκρότημα του Αλεξάντερσον.

Μετά την αποψινή τους μοιρασιά οι δυο ομάδες βαδίζουν χέρι-χέρι στη βαθμολογία, έχοντας η κάθε μία από οκτώ βαθμούς.

O αγώνας

Οι δυο ομάδες, με πίεση ψηλά, κατάφεραν να αλληλοεξουδετερωθούν στα πρώτα λεπτά. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη φάση ήρθε στο 17’ κι ήταν το πέναλτι για τους Νορβηγούς. Ο Σάσα Στέγκεμαν έδειξε την άσπρη βούλα σε μονομαχία του Τζέικομπ Σόρενσεν με τον Σουαλιό Μεϊτέ κι από το VAR συμφώνησαν. Αντίθετη, γνώμη, όμως, είχε ο Παβλένκα αποκρούοντας στη δεξιά του γωνία την εκτέλεση του Κόρνβιγκ.

Όπως ήταν λογικό, οι «ασπρόμαυροι» πήραν ψυχολογία. Το σουτ του Αλεσάντρο Μπιάνκο (22’) εκτός περιοχής απέκρουσε ο Ματίας Ντίνγκελαντ ενώ η κεφαλιά-ψαράκι του Τάισον (24’) μετά τη σέντρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Ακολούθησαν δύο εξαιρετικές επεμβάσεις του Ντίγκελαντ, αρχικά στο διαγώνιο πλασέ του Τάισον (32’) κι εν συνεχεία στην κοντινή προβολή του Γιώργου Γιακουμάκη (37’), για να πάνε με το 0-0 οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου θύμισαν πολύ το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς στην πρώτη φάση τους, βρήκαν το γκολ. Από βαθιά μπαλιά του Γιάννη Μιχαηλίδη, Γιακουμάκης και Τάισον συνεργάστηκαν, με τον 38χρονο να βρίσκει υπέροχα τον Ιβανούσετς, ο οποίος πλάσαρε διαγώνια και ιδανικά για το 1-0. Με… φόρα, ο Κροάτης απείλησε ξανά τέσσερα λεπτά μετά, με τον Ντίνγκελαντ να διώχνει σε κόρνερ.

Στην απέναντι εστία, ο Παβλένκα χρειάστηκε να εκτιναχθεί στην δεξιά του γωνία για να βγάλει το φάουλ του Νίκλας Κάστρο (70’) για να ακολουθήσει τριπλή αλλαγή από τον Φρέιρ Αλεξάντερσον. Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν, παρά τις φωνές του Λουτσέσκου. Και το πλήρωσαν ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Από εκτέλεση κόρνερ του Τζόακιμ Σόλτβεντ, η μπάλα έφτασε ξανά στον ίδιο που σέντραρε, με τον αφύλακτο Κόρνβιγκ να σπρώχνει με το στήθος την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στους 8 βαθμούς (10-7) τέρματα, όσους έχει και η Μπραν, με τους Νορβηγούς να υστερούν, πάντως, στην ισοβαθμία (6-3). Επόμενο ευρωπαϊκή υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία, στις 11 Δεκεμβρίου (19:45).

ΠΑΟΚ-Μπραν 1-1

Γκολ: 64′ Ιβάνουσετς (ΠΑΟΚ), 89′ Κορνβίγκ (Μπραν)

Κίτρινες: Σόρενσεν (Μπραν), Ιβάνουσετς (ΠΑΟΚ), Ντεσπόντοφ (ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μπιάνκο (62′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Ιβανούσετς, Τάισον (79′ Ντεσπόντοφ), Γιακουμάκης (84′ Τσάλοφ)

Μπραν (Φρ. Αλεξάντερσον): Ντίνγκελαντ, Χέλαντ, Πάλεσεν, Λάρσεν (72′ Ντε Ρούβε), Ντράγκσνες, Κόρνβιγκ, Σόρενσεν, Γκούντμουντσον (77′ λ.τ. Πέντερσεν), Μάθισεν (72′ Φιν), Χολμ, Κάστρο (72′ Χάαλαντ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης