Συνέντευξη Τύπου εν όψει του πρώτου σημαντικού τεστ κόντρα στη Λέφσκι (Πέμπτη 21/7, 20:00 – «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ») για τον Β’ προκριματικό γύρο του Conference League έδωσε ο Ρασβάν Λουτσέσκου, αποκαλύπτοντας πως ο Λύρατζης τίθεται τελικά νοκ άουτ για την πρώτη αναμέτρηση κόντρα στους Βούλγαρους.

Επιπλέον, ο προπονητής του «Δικεφάλου» ανέφερε πως περιμένει και άλλες προσθήκες στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, ενώ τονίζει ότι το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και τα φιλικά τού δίνουν αυτοπεποίθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Ρασβάν Λουτσέσκου:

«Είναι περίοδος προσαρμογής. Πρέπει να πηγαίνουμε μέρα με την ημέρα κυρίως με τους ποδοσφαιριστές που δεν βρέθηκαν μαζί μας στην προετοιμασία. Είναι μια περίοδος που δεν μου αρέσει. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα. Ο Μπίσεσβαρ μάλλον δεν θα είναι μαζί μας. Ο Νάρεϊ θα είναι στη λίστα, έχει κάνει προετοιμασία αν και δεν έχει πολλές προπονήσεις με εμάς, όμως είναι σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ο Μπράντον θα βρίσκεται και αυτός μαζί μας γιατί έχουμε έλλειψη στη θέση του επιθετικού, παρ’ όλο που δεν είναι έτοιμος από άποψη φυσικής κατάστασης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τον Λύρατζη, ο Λουτσέσκου ανέφερε πως «δεν θα είναι διαθέσιμος για το πρώτο παιχνίδι, αλλά θα είναι μαζί μας στο δεύτερο 100%», ενώ για τον Κούτσια αποκάλυψε ότι θα βρεθεί στη βασική ενδεκάδα απέναντι στη Λέφσκι:

«Ο Κούτσιας δείχνει πιο χαλαρός, με την καλή έννοια. Η προοπτική του να αγωνιστεί του έχει αποβάλει το άγχος. Τα ίδια ισχύουν και για τον Κωνσταντέλια. Έχουν μεγαλώσει έναν χρόνο και έχουν εξελιχθεί. Πιστεύω πολύ στην εξέλιξη και των δύο… Είναι δύο παίκτες που μπορεί να μην είχαν διδαχθεί το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται, αλλά δείχνουν να έχουν καταλάβει ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους ως μελών μιας ομάδας».

Μάλιστα, ο προπονητής των Θεσσαλονικέων αποκάλυψε πως περιμένει να έρθουν και άλλοι παίκτες, αναφέροντας πως «δεν βιαζόμαστε και μελετάμε τις περιπτώσεις που ξεχωρίσαμε».

Για το αν τον αγχώνει το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν:

«Πιστεύω ότι είμαι ανήσυχος τόσο όσο πρέπει για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Μπορώ να σας πω πως από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και τα φιλικά νιώθω πολύ ωραία, κι αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση. Δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει αύριο. Είναι ένα γκρουπ που έρχεται με θέληση στην προπόνηση. Μέρα με τη μέρα πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας, όπως έκανε και το περσινό γκρουπ. Υπάρχουν και οι νέοι ποδοσφαιριστές που φέρνουν ενθουσιασμό. Θέλουμε να κερδίζουμε ακόμα και τα παιχνίδια στην προπόνηση».

Για το παιχνίδι με τη Λέφσκι:

«Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή. Είναι σκληρή ομάδα που δεν προτιμά την καθαρή ανάπτυξη. Πηγαίνει στις δεύτερες μπάλες, έχει γρήγορους παίκτες μπροστά και δεν έχει την πίεση για πρόκριση. Επιπλέον, έχουν ένα έξτρα κίνητρο για τη Λέφσκι, καθώς αντιμετωπίζει μια ομάδα που βρέθηκε στα προημιτελικά πέρυσι. Έχω την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι θα παρουσιαστούμε ακριβώς όπως πρέπει».

Για το αν θα ήθελε έναν επιτελικό μέσο:

«Η περσινή σεζόν δεν είναι παράδειγμα γιατί ήταν διαφορετική. Δεν ήταν εύκολη και είχαμε παιχνίδια σε πλέι οφ, Κύπελλο και Ευρώπη. Ένα ρόστερ που δεν δημιουργήθηκε όποτε θέλαμε, υπήρξαν πολλές αλλαγές. Η κατάσταση είναι διαφορετική. Σίγουρα θα ήθελα να έχω έναν παίκτη αλλά θα πρέπει να προσαρμοστώ και να βρω την καλύτερη λύση».

Ίνγκασον 

Από την πλευρά του, ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου και, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την πρώτη αναμέτρηση απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας.

«Πέρσι είχαμε πολύ καλές στιγμές στην Ευρώπη, γράψαμε ιστορία με τον σύλλογο φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Θέλουμε και φέτος να πάμε όσο γίνεται πιο ψηλά. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε δύσκολο αντίπαλο μπροστά μας. Έχουμε, βέβαια, τον επαναληπτικό στην έδρα μας, αλλά έτσι πρέπει να σκεφτούμε: να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ίνγκασον.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αναφορικά με την προετοιμασία αλλά και τον νέο του ρόλο, καθώς θα είναι εκ των αρχηγών της ομάδας: «Είναι ακόμη νωρίς. Δουλεύουμε εδώ και τέσσερις εβδομάδες και είμαστε ευχαριστημένοι από την προετοιμασία. Έρχονται ακόμη ποδοσφαιριστές, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να προσαρμοστούν, να μεγαλώσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Ίσως η ενέργεια να είναι παραπάνω σε ένταση σε σχέση με πέρσι, κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από τα φιλικά. Θα πρέπει κάθε μέρα να δουλεύουμε μαζί. Σίγουρα, δεν θα παρουσιαστούμε αύριο παίζοντας το πιο φανταστικό ποδόσφαιρό μας, αλλά θα μεγαλώνουμε μέρα με τη μέρα».

Τέλος, για το πώς περιμένει το παιχνίδι κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας, ο Ίνγκασον επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι στην Ευρώπη τα παιχνίδια δεν είναι εύκολα, πάντα τα εκτός έδρας είναι δύσκολα. Έτσι και με τη Λέφσκι θα είναι δύσκολο, επειδή θα έχουν και την υποστήριξη των φιλάθλων τους. Δεν πρέπει να πάρουμε τίποτα ως δεδομένο, να μην ξεχνάμε τι έγινε και στην αρχή πέρσι στην Ιρλανδία (σ.σ.: ήττα με 2-1 από την Μποέμιαν) με εμάς. Θα πρέπει να παλέψουμε. Η Λέφσκι στηρίζεται στο δυνατό παιχνίδι και στα φυσικά προσόντα των παικτών της. Είναι μια ομάδα που δεν έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρσι. Επιπλέον, έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα στη χώρα της και άρα έχει βρει ρυθμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης