Την αισιοδοξία του πως ο ΠΑΟΚ θα αποδώσει καλά και θα καταφέρει να κατακτήσει εν τέλει το Κύπελλο Ελλάδας (Τετάρτη 24/5, 20:30 – Πανθεσσαλικό Στάδιο), εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του καταληκτικού αγώνα της διοργάνωσης, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος αρχηγός των «ασπρόμαυρων» παραδέχθηκε πως η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο τελικός θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, ενώ σχολίασε και τα σενάρια αποχώρησής του από την ενεργό δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας:

Για την εμπειρία του σε τελικούς και το τι διαφορετικό έχει ο τελικός με την ΑΕΚ: «Το διαφορετικό είναι ότι θα είναι χωρίς κόσμο, αλλά και αυτό το έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά εμείς πάμε για να πάρουμε το Κύπελλο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, για να τελειώσουμε την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Οι τελικοί δεν παίζονται, αλλά κερδίζονται. Είναι ένα παιχνίδι που όποιος το θέλει και το παλεύει περισσότερο, συνήθως το κερδίζει. Πέρσι με κάποιο τρόπο δεν το κερδίσαμε, αν και το θέλαμε πολύ. Από το 2017 έχουμε πάει καλά σε τελικούς και έχουμε αποδείξει ότι σε τελικούς είμαστε καλοί. Θέλουμε να κλείσουμε με θετικό τρόπο αυτή την περίεργη σεζόν».

Για την μεταβατική σεζόν και το αν το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει και την επόμενη σεζόν: «Ένας τελικός είναι ένας τελικός, ένα Κύπελλο είναι ένα Κύπελλο. Μέσα σε αυτή την σεζόν έχουμε κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Είμαστε μια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες που αρκετοί παίζουν πρώτη φορά σε τελικό. Ξέρουν όλοι ότι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, αλλά εμείς δεν σκεφτόμαστε την ήττα. Σίγουρα μια νίκη αύριο θα μας δώσει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για την νέα σεζόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν θα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά το ματς: «Φυσικά, ένα τρόπαιο είναι ο καλύτερος τρόπος να τελειώσεις μια καριέρα, αλλά δεν θα κριθεί το αν θα πάρουμε το Κύπελλο αν θα συνεχίσω ή όχι. Σίγουρα όμως θέλω να το πάρουμε και σκέφτομαι μόνο αυτό».

Για τα πολλά ματς με την ΑΕΚ και αν παίζουν ρόλο τα αρνητικά αποτελέσματα (σ.σ. τρεις ήττες φέτος σε τέσσερις αγώνες): «Έχουμε παίξει αρκετά ματς με την ΑΕΚ, ξέρουμε τι λάθη έχουμε κάνει και είμαστε καλά προετοιμασμένοι για αυτόν τον τελικό. Έχουμε κερδίσει ένα ματς, έχουμε χάσει τα άλλα, όμως πλέον γνωρίζουμε καλύτερα τον αντίπαλο».

Για το ότι ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο: «Δεν είναι μόνο ότι θα γίνει χωρίς κόσμο, είναι κι ότι ο τελικός έχει περάσει από όλη την Ευρώπη μέχρι να φτάσουμε στη διεξαγωγή του. Δυστυχώς το έχουμε συνηθίσει αυτό, αν και δε θα έπρεπε. Είναι κρίμα που ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο».

Για το τι θα πει στα αποδυτήρια πριν το ματς: «Θα πω αυτό που λέω κάθε φορά. Να χαρούν τον αγώνα, να δώσουν το 100% στο ματς, να είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το Κύπελλο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης