To Bloomberg αποκάλυψε ότι η Apple όχι μόνο δεν θα καταφέρει να εξοπλίσει τα επόμενα iPhone με 5G modem, αλλά ακόμη και τα iPhone του 2020 πιθανώς να μην είναι 5G. Η Apple δεν έχει άλλη επιλογή.

Η πρώτη επιλογή, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι να λανσάρει η Apple ένα κατώτερο modem από τον ανταγωνισμό με 5G δυνατότητες κατασκευής Intel, χωρίς τις δυνατότητες mmWave (η πιο γρήγορη ζώνη του 5G φάσματος). Κάτι τέτοιο δεν συνάδει βέβαια με τις γνωστές τακτικές της εταιρείας, η οποία προτιμά την προσέγγιση “αργότερα και καλύτερα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη επιλογή είναι 5G modem κατασκευής… Samsung. Κάτι τέτοιο θα ήταν βιώσιμο αλλά με ιδιαίτερα δύσκολους εμπορικούς όρους. Η τρίτη επιλογή είναι η Huawei, που εκτός από τις δυσκολίες της προηγούμενης περίπτωσης, παρεμβάλλονται και οι ανησυχίες περί ασφαλείας που έχει φροντίσει να προωθήσει η αμερικανική κυβέρνηση. Επόμενη επιλογή είνα η MediaTek, που όμως είναι πίσω χρονικά και δεν θα προλάβει.

Τέλος, υπάρχει και ένα σενάριο (επιστημονικής φαντασίας) όπου η Apple λύνει τις νομικές της διαφορές με την Qualcomm (ο μεγαλύτερος εκ των προμηθευτών), όμως σίγουρα δεν αποτελεί το φαβορί… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης