H Realme ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη 4K SLED smart TV στον κόσμο, προσφέροντας μια ματιά σε αυτήν τη νέα τεχνολογία. Η SLED θα αποτελέσει ενδιαφέρουσα εναλλακτική για τις QLED τηλεοράσεις, στις οποίες είναι “κοντά τεχνολογικά”, ενώ δεν έχει σχέση με τις OLED.

Η νέα τεχνολογία θα κάνει το ντεμπούτο της σε μια τηλεόραση των 55 ιντσών, που θα προσφέρει 108% κάλυψη του χρωματικού φάσματος NTSC, αλλά θα διατηρεί την μπλε ακτινοβολία υπό έλεγχο, με την πιστοποίηση της TUV Rheinland.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία SLED είναι μια ακόμα παραλλαγή της LCD της τεχνολογίας, με την βασική πατέντα να αφορά στον οπίσθιο φωτισμό. Συνήθως, το backlight είναι λευκό και στη συνέχεια τροφοδοτείται στα RGB φίλτρα γι να δημιουργήσει τη γνωστή τριπλέτα χρωμάτων. Η διαφορά της SLED είναι ότι θα χρησιμοποιεί στο backlight κόκκινα, πράσινα και μπλε LED για να δημιουργήσει τα χρώματα. Υπενθυμίζουμε ότι η βασική τεχνολογία είναι και πάλι LCD, το οποίο σημαίνει ότι έχουμε στρώση υγρών κρυστάλων.

Διαφέρει σε σχέση με τις QLED, οι οποίες ξεκινούν με μπλε φως στο backlight και χρησιμοποιούν quantum dots για να το απορροφήσουν και να παράγουν κόκκινο ή πράσινο. Έπειτα ένα στρώμα LCD βοηθά στον έλεγχο του φωτός που περνά από κάθε pixel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της SLED τεχνολογίας είναι να περνά από την αρχή χρώμα στο βέλτιστο μήκος κύματος, το οποίο θα βοηθήσει στο ευρύτερο χρωματικό φάσμα και στη συνολική βελτίωση της εικόνας.

Η Realme υποστηρίζει ότι η SLED τεχνολογία είναι ανώτερη λύση από τις QLED.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης