Η σύνδεση στο Internet έχει εξελιχθεί σε ένα «αγαθό κοινής ωφέλειας», αντίστοιχο με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και την υδροδότηση. Ειδικά για τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει, εδώ και αρκετά χρόνια, κρίσιμη σημασία, καθώς οι υψηλές ταχύτητες σύνδεσης και η ποιότητα της γραμμής βοηθούν σημαντικά στην παραγωγικότητα.
 

Η σημασία της πρόσβασης στο Internet αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο τους τελευταίους 15 μήνες, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Με τα αυστηρά μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε ισχύ, η αδιάλειπτη συνδεσιμότητα αποτέλεσε προϋπόθεση για να καταφέρει μία επιχείρηση να παραμείνει σε λειτουργία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, για πολλές επιχειρήσεις, κάθε μεγέθους, το Internet ήταν ο μοναδικός τρόπος όχι μόνο να διατηρήσουν επαφή με εργαζόμενους, συνεργάτες, πελάτες και προμηθευτές, αλλά και να συνεχίσουν να έχουν έσοδα από πωλήσεις και παροχή υπηρεσιών.

Η ανάγκη για διαρκή, σταθερή και με ικανοποιητική ταχύτητα πρόσβαση στο Διαδίκτυο αναμένεται να διατηρηθεί ψηλά στην ατζέντα των επιχειρήσεων, καθώς αυτές επιταχύνουν τον βηματισμό τους όσον αφορά την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων. Επιπλέον, τα online κανάλια πωλήσεων ουσιαστικά καθιερώθηκαν μέσα στην πανδημία και αναμένεται πως θα συνεχίσουν να ενισχύονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, το 59% των επιχειρήσεων που είχαν τη δυνατότητα πώλησης εκτός φυσικού καταστήματος κατέγραψε αύξηση των πωλήσεών του το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

COSMOTE Business Double Play: για να παραμένουν οι επιχειρήσεις συνδεδεμένες στο Internet, ό,τι κι αν συμβεί

Με ποιο τρόπο, όμως, μπορεί μία επιχείρηση να διασφαλίσει ότι η σύνδεσή της στο Διαδίκτυο θα είναι συνεχής και απρόσκοπτη; Μία πιθανή διακοπή της σταθερής σύνδεσης,  έστω και για λίγη ώρα, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια εσόδων, αφού το ηλεκτρονικό κατάστημα ενδεχομένως να μην λειτουργεί ή ίσως η επιχείρηση να μην έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει παραγγελίες. Επιπλέον, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μία άσχημη εμπειρία για τον πελάτη, ο οποίος έχει συνηθίσει να είναι online, πλήττοντας τη φήμη και την αξιοπιστία κάθε επιχείρησης.

H λύση έρχεται από τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play. Χάρη σε αυτά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν σημαντικά πλεονεκτήματα και έξτρα υπηρεσίες και παροχές. Μέσω των προγραμμάτων, κάθε επιχείρηση είναι σε θέση να απολαμβάνει Ιnternet με υψηλές ταχύτητες έως 200Μbps, περισσότερο χρόνο ομιλίας προς κινητά και διεθνείς προορισμούς, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου και με την υπηρεσία Ιnternet Backup, Ιnternet χωρίς διακοπές, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητά της.

Ενδεικτικά, τα εν λόγω προγράμματα προσφέρουν υψηλές ταχύτητες Internet έως 200Mbps, ώστε κάθε επιχείρηση να λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά, κατεβάζοντας άμεσα αρχεία, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις κ.λπ..

Επιπλέον, περιλαμβάνουν υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, με 2.000 λεπτά προς όλα τα σταθερά, επιπλέον χρόνο ομιλίας, έως 1.500 λεπτά, προς κινητά Ελλάδας και προς διεθνή σταθερά και κινητά, καθώς και απεριόριστες ενδοεταιρικές κλήσεις σε κινητά COSMOTE Business.

Ακόμη, κάθε μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να αποκτήσει υπηρεσίες Τηλεφωνικού Κέντρου (smart office), χωρίς ειδικό εξοπλισμό, οι οποίες προσφέρουν δωρεάν τη δυνατότητα για ηχογραφημένα μηνύματα και ανακοινώσεις, αναμονή για έως 5 κλήσεις, κ.ά. Τέλος, τα Full Pack προγράμματα διαθέτουν -χωρίς επιπλέον κόστος- υπηρεσίες online παρουσίας, με δωρεάν domain «.gr» ή «.eu», φιλοξενία του website της επιχείρησης με χώρο 6GB στις σύγχρονες υποδομές της COSMOTE, καθώς και static IP σύνδεση.

Τέλος, με την  υπηρεσία Internet Backup που διαθέτουν επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να παραμείνουν συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο συνεχώς, ό,τι κι αν συμβεί. Η σύνδεση επιτυγχάνεται μέσω του USB stick της υπηρεσίας, με ενσωματωμένη SIM κάρτα κινητής, το οποίο βρίσκεται διαρκώς εγκατεστημένο στο router. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή των ψηφιακών υπηρεσιών που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, όπως η πρόσβαση στο Internet, η ομιλία, η ανταλλαγή email, η πρόσβαση σε cloud εφαρμογές, η διαχείριση του e-shop, κ.ά.

H υπηρεσία Internet Backup είναι διαθέσιμη σε όλα τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης