Η Microsoft ανακοινώνει σήμερα ότι σχεδιάζει να αποκτήσει το LinkedIn για 26,2 δις δολάρια. Η Microsoft αναφέρει ότι η LinkedIn θα διατηρήσει το δικό της σήμα και την ανεξαρτησία της, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος, Jeff Weiner, θα παραμείνει στα καθήκοντά του, ενώ θα είναι πλέον υφιστάμενος του Satya Nadella.

«Η ομάδα του LinkedIn έχει αναπτύξει μια φανταστική επιχείρηση με επίκεντρο την σύνδεση των επαγγελματιών του κόσμου», δήλωσε ο Nadella. «Μαζί μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του LinkedIn, παράλληλα με το Microsoft Office 365 και το Dynamics, καθώς επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε κάθε επαγγελματία και οργανισμό στον πλανήτη.» Η Microsoft σχεδιάζει να ολοκληρώσει την εξαγορά της αργότερα μες στο έτος, ενώ η συμφωνία έχει εγκριθεί ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη εξαγορά για τον νέο Διευθύνων Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, από τότε που ανέλαβε την διοικητική θέση πριν περίπου δύο χρόνια. Η Microsoft περιγράφει αυτήν τη συνεργασία ως το «κορυφαίο επαγγελματικό cloud» μαζί με το «ηγετικό επαγγελματικό δίκτυο στον κόσμο». Πρόκειται για μια τεράστια εξαγορά για την Microsoft, τόσο από την άποψη της αξίας, όσο και για τα όσα θα αποφέρει στην εταιρεία. Περισσότεροι από 433 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το LinkedIn σε όλο τον κόσμο για να δικτυωθούν, να βρουν δουλειά, και να επανασυνδεθούν με παλιούς συναδέλφους. Πολλοί από αυτούς τους χρήστες LinkedIn πληρώνουν και για την premium υπηρεσία της ιστοσελίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Microsoft δεν έχει αναφέρει ακόμα τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον όσον αφορά τη εξαγορά της LinkedIn, αλλά είναι είναι ευνόητο ότι θα ενισχύσει την παρουσία της κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας. Η Microsoft είχε επενδύσει επίσης στο Facebook στα σχετικά πρώιμα στάδια, αλλά έχει δυσκολευτεί να εισβάλλει στο χώρο των κοινωνικών δικτύων. Η εταιρεία είχε δαπανήσει 1,2 δις δολάρια για το Yammer πριν περίπου τέσσερα χρόνια, αλλά δεν υπήρξε ο αντίκτυπος που περίμεναν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης