Η επιστροφή στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να γίνει πιο εύκολη για τους γονείς και τα παιδιά που έχουν αλλεργίες (π.χ. αλλεργική ρινίτιδα) με τον κατάλληλο προγραμματισμό και τις κατάλληλες ενέργειες.

Η αλλεργία είναι μια φυσιολογική αλλά υπερβολική αντίδραση του οργανισμού, που προκαλείται από μία ουσία αβλαβή για τους περισσότερους ανθρώπους, το αλλεργιογόνο. Είναι αποτέλεσμα υπερευαισθησίας του ρινικού βλεννογόνου σε αλλεργιογόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Μία από τις πιο συχνές αλλεργίες είναι η Αλλεργική Ρινίτιδα, από την οποία πάσχουν περίπου 1 στους 4 Έλληνες. Συχνά συνδέεται και με άλλες ασθένειες πέρα από τις άλλες αλλεργικές νόσους όπως οι συχνές ωτίτιδες, η ιγμορίτιδα, οι ρινικοί πολύποδες. Πρόκειται για φλεγμονή του βλεννογόνου του μύτης και συνυπάρχει σε μεγάλο βαθμό με αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Πολλές φορές αποτελεί παράγοντα επιδείνωσης του άσθματος.

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι ένα συχνό πρόβλημα στην παιδική και εφηβική ηλικία. Σύμφωνα με στοιχεία, η συχνότητα της έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια και εκτιμάται  8,5% στις ηλικίες 6-7 ετών και 15% στις ηλικίες 13-14 ετών, ενώ σύμφωνα με στοιχεία το 25% των παιδιών στην Ευρώπη εμφανίζει κάποια αλλεργική πάθηση.

Ένα παιδί που έχει αλλεργία μπορεί να δυσκολεύεται στον ύπνο λόγω του έντονου μπουκώματος με αποτέλεσμα να αισθάνεται κουρασμένο στο σχολείο και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, όταν συνυπάρχουν υπερτροφικές αδενοειδείς εκβλαστήσεις, μπορεί να εκδηλώνονται άπνοιες στον ύπνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια από τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας είναι τα εξής:

  • φτάρνισμα
  • ρινική καταρροή
  • ρινική συμφόρηση (μπουκωμένη μύτη)
  • φαγούρα στη μύτη ή στο λαιμό
  • πονοκέφαλος
  • ξηρός βήχας
  • κόπωση, ευερεθιστότητα
  • κάψιμο στα αυτιά

Κάποια από τα συνηθέστερα αίτια αλλεργικής ρινίτιδας είναι η γύρη, ακάρεα οικιακής σκόνης, τα επιθήλια ζώων και οι μύκητές.

Η προφύλαξη από την αλλεργική ρινίτιδα επιτυγχάνεται με την αποφυγή των αλλεργιογόνων και ένα αποτελεσματικό μέσο αποφυγής είναι το ρινικό φίλτρο SinuSet©. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Ένα από τα οφέλη της χρήσης του sinuset είναι ότι μειώνει τα συμπτώματα της αλλεργίας, χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων, καθώς δεν έχει κάποιες φαρμακευτικές ουσίες και είναι ένας φυσικός τρόπος αντιμετώπισης αυτής. Για αυτό το λόγο μπορεί να αποτελέσει μία ασφαλής επιλογή για τα παιδιά, καθώς μπορούν προφυλαχτούν από την αλλεργία χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη μέτρηση του φορέα πιστοποίησης DMT το SinuSet εμποδίζει το 100% των κόκκων γύρης (π.χ. χόρτα), ακάρεα, επιθήλια ζώων (π.χ. Γάτες, σκύλους) και τα περισσότερα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα. 

To SinuSet μειώνει και σε ορισμένες περιπτώσεις αποκλείει εντελώς την εισπνοή αλλεργιογόνων και μικροσωματιδίων σκόνης και γύρης που συνήθως βρίσκονται στην ατμόσφαιρα . Παράλληλα παρέχει καθαρό, φιλτραρισμένο αέρα κάθε στιγμή για τα παιδιά, προστατεύοντας το αναπνευστικό σύστημα τους και ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού τους. Είναι πρακτικό, διακριτικό, ελαφρύ και παρέχει ολοήμερη προστασία.

Το ρινικό φίλτρο είναι εργονομικά σχεδιασμένο ώστε να εφαρμόζει άριστα στα ρουθούνια του

χρήστη, ενώ τα δύο του φίλτρα είναι κατασκευασμένα από πιστοποιημένα, αντιαλλεργικά

υλικά υψηλής τεχνολογίας. Είναι ελαφρύ και εύχρηστο και μπορεί να φορεθεί άνετα όλη την ημέρα, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Το SinuSet® κοινοποιήθηκε στον ΕΟΦ εν μέσω του lockdown (αριθ. πρωτ. κοινοποίησης ΕΟΦ: 38522/27-03-2020). Παράλληλα, είναι πιστοποιημένο από τον φορέα πιστοποίησης DMTGmbH&Co. KG, διαθέτει προστατευμένη πατέντα σε 16 διαφορετικές χώρες, διαθέτει σήμανση CEclassI που λαμβάνουν τα προϊόντα τα οποία πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Το SinuSet κατασκευάζεται στην Ευρώπη.

Μπορείτε να παραγγείλετε το SinuSet τηλεφωνικά στο +30 2107236 53 ή με αποστολή e-mail στο info@breathpurity.com. 

Επίσης μπορείτε να το βρείτε σε κάποιο φαρμακείο (ή online φαρμακείο). 

Περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους αγοράς μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.sinuset.com/agora-sinuset/).

Ιστοσελίδα:www.sinuset.com

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης