Στην πιλοτική εφαρμογή και εγκατάσταση -για πρώτη φορά στα χρονικά- φωτοβολταϊκής μονάδας σε πλοίο, προχώρησε η εταιρεία Blue Star Ferries.

Η μονάδα εγκαταστάθηκε στο «Blue Star Delos» και σύμφωνα με τεχνικούς της εταιρείας, το σύστημα που είναι μια ειδική κατασκευή και αυτή τη στιγμή η λειτουργία του έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα, δεν καλύπτει -προς το παρόν- ηλεκτρικά μέρη του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη μονάδα δοκιμάστηκε επί 12 μήνες σε ακραίες καιρικές συνθήκες της θάλασσας, όπως ο αέρας και η αλμύρα και έδωσε εξαιρετικά υποσχόμενα αποτελέσματα αντοχής των υλικών του.

Mάλιστα βραβεύθηκε στην Ολλανδία για την εξαιρετική επίδοσή του.

Στόχος των τεχνικών της Blue Star Ferries είναι η συγκεκριμένη μονάδα μετά από αναβάθμιση να μπορεί να δώσει 50 και στη συνέχεια 100 κιλοβάτ καλύπτοντας σημαντικά μέρη στον ηλεκτροφωτισμό του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο όμιλος Attica Group στον οποίο ανήκει η Blue Star Ferries έχει ήδη αποφασίσει την περαιτέρω αναβάθμιση του συστήματος, ενώ μελετάται η επέκτασή του και σε άλλα πλοία του Ομίλου, με στόχο να εκμεταλλευτεί τα οφέλη που παρέχει η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως μηδενική ρύπανση, αθόρυβη λειτουργία και μικρό κόστος συντήρησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης