Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή οι λιμενεργάτες

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή οι λιμενεργάτες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016, 13:46
Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση-πορεία στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισαν για την Παρασκευή 8 Απριλίου τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Όπως αναφέρουν, διαδηλώνουν «ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν από έναν χρόνο τους εργαζόμενους και τον πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα. Αιδώς Αργείοι!».

Οι λιμενεργάτες ζητούν, μεταξύ άλλων, να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση-πώληση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των λιμανιών εθνικής σημασίας, να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους, να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι «που φαλκιδεύουν τον θεσμό των ΣΣΕ».

Παράλληλα, διεκδικούν να στελεχωθούν τα λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες και να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.

«Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρούς απεργιακούς αγώνες για να κατοχυρώσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών. Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας» τονίζουν η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016, 14:58


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα