Και πιο πολλές αφίξεις και πάγωμα τελών!

Και πιο πολλές αφίξεις και πάγωμα τελών!

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014, 10:11
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2014, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, υποδέχθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Δημ. Μπαντιάς και η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε.

Στο μήκους 294 μ. “Costa Deliziosa” δυναμικότητας 2.890 επιβατών και 915 μελών πληρώματος, τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Ιταλός πλοίαρχος cpt. Giacomo Longo και οι αξιωματικοί του πλοίου. Το Costa Deliziosa ανήκει στον όμιλο της Carnival, η οποία αποτελεί και τον πιο σημαντικό πελάτη του ΟΛΠ Α.Ε.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Ακριβώς πριν από έναν χρόνο, από αυτό εδώ το σημείο πάλι με την ευκαιρία της επίσκεψης ενός πλοίου της Costa, του “Costa Magica” είχαμε προβλέψει ότι το “2013 θα είναι μια ανοδική χρονιά για την κρουαζιέρα”. Σήμερα σας ανακοινώνουμε ότι η αύξηση θα ανέλθει σε +12% και ότι οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών σε περίπου 2.310.000. Τα οριστικά στοιχεία για την κρουαζιέρα θα ανακοινωθούν για όλα τα λιμάνια κρουαζιέρας, κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) στις 20 Ιανουαρίου 2014. Το λιμάνι του Πειραιά με νέες θέσεις ελλιμενισμού, νέους διεθνείς σταθμούς επιβατών και νέα έργα επέκτασης Προβλητών ύψους 150 εκατ. Ευρώ, αποτελεί λόγω της ασφάλειας και της ποιότητας που παρέχει, τον πιο σημαντικό λιμενικό κόμβο της Μεσογείου, στον τομέα εξυπηρέτησης πλοίων κρουαζιέρας. Θετικές για τον ΟΛΠ Α.Ε. προβλέπονται και οι προοπτικές για το 2014, χρονιά κατά την οποία θα ξεκινήσουν και τα έργα επέκτασης του λιμένα κρουαζιέρας, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσοστό 95% της συνολικής δαπάνης».
Όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΠ Α.Ε. και στον τομέα της κρουαζιέρας τα τέλη πλοίων και επιβατών θα παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του 2014, χωρίς καμιά νέα αύξηση.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού αντάλλαξε ευχές με τον καπετάνιο του πλοίου, Ιταλό πλοίαρχο, cpt. Giacomo Longo, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κρουαζιερόπλοιου, όπου συνομίλησε με το πλήρωμα, καθώς και επιβάτες του πλοίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κρουαζιερόπλοιο “Costa Deliziosa”, είναι μήκους 294 μ, αποτελείται από 13 καταστρώματα, απασχολεί μόνιμο πλήρωμα 1050 άτομα και μετέφερε στην Αθήνα 2.890 τουρίστες.
Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου δήλωσε:

«Υποδεχθήκαμε το πρώτο Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά, για το 2014. Ο τομέας της Κρουαζιέρας είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικός. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει μία πολύ μεγάλη αύξηση στον τομέα αυτό. Και ελπίζουμε η φετινή χρονιά να αποδείξει ακριβώς αυτή τη δυναμική που έχει ο τομέας της Κρουαζιέρας για τη χώρα μας. Τόσο στον Πειραιά όσο και στα άλλα λιμάνια δύο πράγματα θέλουμε να πετύχουμε. Πρώτον τα πλοία και οι επιβάτες να λειτουργούν σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας και δεύτερον να προσφέρουμε πολλαπλές υπηρεσίες στα εκατομμύρια των επισκεπτών που επιλέγουν τα ελληνικά λιμάνια και τους ελληνικούς προορισμούς για τις διακοπές τους. Η χώρα επενδύει στον τουρισμό, επενδύει στην Κρουαζιέρα για την ανάπτυξή της, επενδύει στη Ναυτιλία, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από το «άνοιγμά» μας στη θάλασσα μπορούμε να δούμε μέρες ανάκαμψης. Παράλληλα, έχουμε εγκρίνει ήδη, την επέκταση του λιμανιού του Πειραιά, με τρείς θέσεις για πολύ μεγάλα Κρουαζιερόπλοια. Αυτή είναι μια επένδυση 110.000.000 ευρώ η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Και βεβαίως, βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλες τις μεγάλες εταιρείες Κρουαζιέρας, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες home porting, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και σε άλλα λιμάνια της χώρας».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014, 10:11


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα