Δυσκολεύεται να το πιστέψει κανείς , αλλά είναι αλήθεια. Η Μαρίνα Ζέας ΑΕ απαγόρευσε την Πέμπτη το πρωί στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Πειραιά που κατέβηκαν στο Ναυτικό Μουσείο, σε οργανωμένη εκδρομή, συνοδεία των καθηγητών τους, να παίξουν ποδόσφαιρο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, δυο φορές από τις 9 ως τις 11 το πρωί της Πέμπτης, φύλακας της Μαρίνας Ζέας ΑΕ όχλησε κατ’ εντολή της διοίκησης της εταιρείας τους καθηγητές του σχολείου ζητώντας τους να σταματήσουν τα παιδιά να παίζουν μπάλα στο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποδιευθύντρια του σχολείου αναγκάστηκε να πάει στα γραφεία της διοίκησης της Μαρίνας Ζέας ΑΕ όπου είχε συζήτηση με διευθύνοντα στέλεχος της εταιρείας προς τον οποίο υπογράμμισε σε έντονο ύφος ότι η αξίωση του είναι απαράδεκτη.

Φυσικά τα παιδιά έπαιξαν μπάλα, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες άλλωστε στο συγκεκριμένο χώρο. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι «αν ήταν τυχαία» η αξίωση του στελέχους της Μαρίνας Ζέας ή εκφράζει μια νέα πολιτική της εταιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απάντηση πάντως επί της ουσίας θα δώσει στην πράξη η κοινωνία των πολιτών, τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά που θα συνεχίσουν να πηγαίνουν εκδρομή όπως ιστορικά συμβαίνει στο χώρο αυτόν, ενώ ανάλογη απάντηση οφείλουν να δώσουν πολιτικοί παράγοντες, δημοτικές παρατάξεις και φυσικά η ίδια η Δημοτική Αρχή Πειραιά που κατ΄ επανάληψη έχει δηλώσει ότι ελέγχει και αυτή την περιοχή, παρά την προ δεκαετίας παραχώρησή της στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Εκτός κι αν όλοι συμφωνήσουμε ότι στις σχολικές εκδρομές, οι μαθητές του Γυμνασίου αντί για μπάλα, θα παίζουν …τάβλι !

 

·         Η είδηση έγινε γνωστή από το portnet και επιβεβαιώθηκε από πολλά παιδιά που ήταν στην συγκεκριμένη εκδρομή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης