Έτη "φωτοβολταϊκών" μπροστά οι Αμερικανοί

Έτη "φωτοβολταϊκών" μπροστά οι Αμερικανοί

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, 11:47
Το Νιου Τζέρσεϊ είναι η πολιτεία των ηλιακών ρεκόρ. Πριν από τέσσερα χρόνια εγκαινίασε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα στέγης. Πέρυσι κατέρριψε το ρεκόρ με σύστημα υπερδιπλάσιας ισχύος στη στέγη καταστήματος μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών, φέτος εγκατέστησε, ένα νέο φωτοβολταϊκό σύστημα στέγης πάνω στη στέγη αποθήκης του ομίλου Holt, στο λιμάνι του Γκλόστερ. Αποτελείται από 27.526 φωτοβολταϊκά πάνελ και στοίχισε 42 εκατομμύρια δολάρια.
Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος άρχισε τον Ιούνιο του 2011 και ολοκληρώθηκε νωρίτερα απ' όσο προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα και μάλιστα με μικρότερο κόστος. Και αυτό παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε σημείο, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι και σε μια περιοχή που, ως λιμάνι, τελεί υπό την επιτήρηση του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.
Η Holt υπολογίζει ότι το φωτοβολταϊκό σύστημα στέγης θα παράγει το ισοδύναμο έως και του 80% της ενέργειας που χρειάζεται ο τερματικός σταθμός. Επιπλέον, θα αντισταθμίζει την εκπομπή περισσότερων από 8.100 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα που κατά τον όμιλο αντιστοιχεί στη φύτευση 400.000 δέντρων ή στην απομάκρυνση 1.200 αυτοκινήτων από τους δρόμους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, 16:23


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα