ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνοιξε  τις πύλες του, το αναπλασμένο Πάρκο Δηλαβέρη και γέμισε παιδικά χαμόγελα, σερπαντίνες, κομφετί, μουσικές και παιχνίδια.
Με φουσκωτά παιχνίδια, (κάστρο, τσουλήθρα, πολυπαιχνίδι) για μικρά παιδιά, baby park για νήπια, με παιχνίδια για μεγάλα παιδιά και εφήβους όπως: πίστα αγώνων με τρίκυκλα αγωνιστικά ποδήλατα, φουσκωτό ποδόσφαιρο 5χ5, τραμπολίνο, φουσκωτό box, τοξοβολία, ξέδωσαν σε αποκριάτικους ρυθμούς, τα μικρά και μεγάλα παιδιά του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε:

«Εδώ είναι η Ελλάδα της δημιουργίας. Εδώ είναι ο Πειραιάς της ελπίδας, της αισιοδοξίας. Εδώ είναι τα παιδιά του Πειραιά. Από την αρχή βάλαμε τον πήχη ψηλά. Όχι απλώς να καθαρίσουμε τον Πειραιά απ ότι τον ρυπαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά
– αυτό το κάναμε τις εξήντα πρώτες ημέρες – αλλά να του ξαναδώσουμε την χαμένη του αρχοντιά, τη λάμψη του, με την οποία λάμψη του, να υποστηρίξει και να υποβοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας. Αυτό το έργο ήταν αδύνατο. Εδώ ήταν ένας χώρος εντελώς εγκαταλελειμμένος που προσφερόταν μόνο να εκπαιδεύουν σκυλιά και να παίζουν διάφορα δικά τους τοπικά παιχνίδια, συμπαθείς μετανάστες από το Πακιστάν.
Σήμερα παραδίδουμε αυτόν το χώρο στον Πειραϊκό λαό και στα παιδιά του, ως έναν από τους καλύτερους χώρους του Λεκανοπεδίου Αττικής, με τη βεβαιότητα ότι σε λίγους μήνες θα είναι το σημείο αναφοράς ολόκληρου του Λεκανοπεδίου Αττικής. Γιατί ο Πειραιάς δεν είναι μόνο για τους Πειραιώτες, είναι για όλη την Ελλάδα και προπαντός για το Λεκανοπέδιο Αττικής.
Παιδότοποι, πολιτιστικές δραστηριότητες, μια καθημερινή δράση, ζωή. Και είμαι βέβαιος ότι οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, θα περιφρουρήσουν το χώρο.
Υποχρεώσαμε και το πράσινο ταμείο, αξιοποιήσαμε την ακίνητη περιουσία, το αυτοκίνητο του αείμνηστου ευεργέτη Δηλαβέρη, που ήταν έτοιμα κάποια γεράκια να το ξεπουλήσουν και σήμερα είναι αυτό το έργο που βλέπετε. Έχουμε μάθει να μη μιλάμε με λόγια, προτιμώ να δείξετε το έργο. Όταν υπάρχουν τα έργα τα λόγια περισσεύουν.
Ο Πειραιάς είναι δύναμη και όχημα ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα.
Σε λίγες ημέρες θα σας παρακαλέσω να δείξετε το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή και πολλά άλλα έργα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Πάρκο Δηλαβέρη, ψυχαγώγησε μικρούς και μεγάλους, η ορχήστρα του Σπύρου Πολυκανδριώτη, με παραδοσιακό, ρεμπέτικο, σμυρναίικο, δημοτικό και νησιώτικο τραγούδι καθώς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης