Με το διήμερο ράλι ΔΕΘ ολοκληρώθηκε ο 5ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι που ανέδειξε και το νέο πρωταθλητή Ελλάδος. Ο αγώνας της Βορείου Ελλάδος είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η 5η ειδική διαδρομή ακυρώθηκε εξαιτίας καταιγίδας που ανάγκασε τους διοργανωτές να αλλάξουν τα… σχέδιά τους.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση τεσσάρων ειδικών διαδρομών το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν οι Κύρκος, Καραβασίλης και Φιλιππίδης. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τον πρώτο που κατακτά και τον φετινό τίτλο καθώς ο κανονισμός του δίνει το δικαίωμα να κρατήσει τα αποτελέσματα από πέντε αγώνα (σε σύνολο 6). Αυτό σημαίνει πως στο ράλι Κρήτης ακόμα και νικητής να αναδειχτεί ο Φιλιππίδης δεν μπορεί ούτε μαθηματικά να αναδειχτεί πρωταθλητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάρτε μία γεύση από το 47ο ράλι ΔΕΘ…

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι πρωτοπόροι του κορυφαίου θεσμού έδειξαν να μην έχουν αντίπαλο γεγονός που φάνηκε και από την διαφορά που δημιούργησαν σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Αξιοσημείωτη η δεύτερη θέση των Καραβασίλη – Κυπαρισσά οι οποίοι συμμετείχαν με Honda Type R.

Από τα συνολικά 36 πληρώματα που είχαν δηλώσει συμμετοχή τερμάτισαν τα 26 προσφέροντας ένα καλό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι θα ολοκληρωθεί στις 26 Οκτωβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ράλι Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα πατήστε ΕΔΩ

 Νικητές Ειδικών Διαδρομών
 Ειδική Διαδρομή  1ος 2ος  3ος
 Λιβάδι 1  Κύρκος  Καρπάνος “NIKON”
 Παλαιόχωρα  Κύρκος  Καλούδης  Καρπάνος
 Χολομώντας  Κύρκος  Καλούδης  Καραβασίλης
 Παλαιόχωρα 2  Κύρκος  Φιλιππίδης  Νιώρας

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης