Η Formula 1 είναι το πιο πλούσιο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, αλλά και το πιο δαπανηρό για τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος. Η Williams, έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2014, με τα μεγέθη να «ζαλίζουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική ομάδα είχε συνολικά έσοδα 126 εκατομμυρίων ευρώ την περασμένη σεζόν και απώλειες 47,9 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με το 2013, η διάφορα είναι τεράστια, καθώς τα έσοδα τότε ήταν στα 182,2€ εκατ. και η ζημιά στα 16,6€ εκατ.

Η μεγάλη αυτή οικονομική απόκλιση, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην φιλόδοξη στρατηγική που εφάρμοσε η ομάδα στα μέσα του 2013 και την αναδιάρθρωση όλων των τμημάτων, προκειμένου να επιστρέψει στις πίστες πιο δυνατή την επόμενη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις περσινές οικονομικές απώλειες, η Williams  κατάφερε να επιτύχει τους αγωνιστικούς στόχους, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η εξαιρετική αυτή πρόοδος, προσέλκυσε περισσότερους χορηγούς και αύξησε τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της F1, γεμίζοντας τα ταμεία της ομάδας με χρήματα τη φετινή χρονιά.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού ομίλου, Mike O’Driscoll, παρά τις ζημιές του 2014, δημιουργήθηκαν ισχυρά θεμέλια για το μέλλον και από φέτος η εταιρεία και κατ’ επέκταση η ομάδα θα σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης