Στο Grand Prix της Ουγγαρίας, ο Sebastian Vettel ανέβηκε για δεύτερη φορά φέτος στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα σήματα της Ferrari και έφτασε συνολικά τις 41 νίκες στην καριέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός οδηγός «έπιασε» τον θρυλικό Ayrton Senna στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας στην F1 και πλέον κυνηγάει τον Alain Prost που έχει 51. Πρώτος και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, είναι ο Michael Schumacher με 91 νίκες, ενώ από τους εν ενεργεία πιλότους, ο  Lewis Hamilton έχει 38 και ο Fernando Alonso 32.  

Βέβαια, ο μεγάλος του αντίπαλος του είναι ο Hamilton, καθώς δεν αποκλείεται να τον περάσει μέσα στη σεζόν, αν συνεχίζει να κερδίζει με αυτό το ρυθμό. Ο Vettel ήταν τρισευτυχισμένος με τη νίκη του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό το ρεκόρ του Senna είναι απίστευτο. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο Seb πέτυχε την 21η νίκη του σε διαφορετικό GP και χρειάζεται άλλη μία για να πιάσει τον Schumacher που κατέχει το ρεκόρ. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, στην Ουγγαρία σταμάτησε το σερί της Mercedes με τα 28 συνεχόμενα podium. Η τελευταία φορά που κανείς οδηγός της γερμανικής ομάδας δεν ανέβηκε στο βάθρο, ήταν στο GP της Βραζιλίας το 2013.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης