Μετά το τέλος του GP της Βαρκελώνης, ο Sebastian Vettel πήγε μέχρι το εργοστάσιο της Renault που βρίσκεται έξω από το Παρίσι, για να πάρει μια γεύση από το καινούργιο μονοθέσιο, αλλά και τον κινητήρα που θα έχει το 2014.

Ο Γερμανός οδηγός της Red Bull Racing-Renault, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Twizzy Sport F1, το οποίο φέρει πολλά στοιχεία από μονοθέσιο της F1. Το σπόιλερ εμπρός, η πίσω πτέρυγα και τα ελαστικά έρχονται κατευθείαν από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, όπως και το σύστημα επανάκτησης ενέργειας (KERS). Αποδίδει 98 ίππους και, σε συνδυασμό με το ελαφρύ βάρος (564 κιλά), προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Τα 0-100 έρχονται – με ενεργοποιημένο το KERS – σε 6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 110 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Vettel ενθουσιάστηκε με το Twizzy Sport F1 και τις επιδόσεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εντυπωσιάστηκα από τη χρήση του KERS στο Twizy. Είναι πολύ ελαφρύ, με μεγάλη επιτάχυνση. Έχει πλάκα να το οδηγείς».


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης