Ένοχη για παράβαση του νόμου περί ανταγωνισμού κρίθηκε η Mercedes και το δίκτυο των επίσημων εμπόρων της στην Κίνα, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες Αρχές να της επιβάλλουν πρόστιμο 56,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Κινεζικές αρχές ανταγωνισμού, έκαναν τα τελευταία χρόνια μια από τις μεγαλύτερες έρευνες για θέματα τιμών και πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, σε όλες τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μονάδα της Mercedes στην Κίνα, είχε μπει στο στόχαστρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων από το 2014. Κατά την έρευνα, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις στις εμπορίες, τα συνεργεία και την πώληση ανταλλακτικών.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα. Μικρότερα πρόστιμα έχουν επιβληθεί στις Audi και Chrysler για τις ίδιες τακτικές χειραγώγησης τιμών.

Η Μercedes-Benz China αποδέχθηκε την απόφαση, με τον εκπρόσωπό της να δηλώνει πως η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά τις ευθύνες που συνεπάγεται ο νόμος για τον ανταγωνισμό και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθούν πλήρως με τη νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης