Σε διακοπή παραγωγής του μικρού μοντέλου της θα προχωρήσει η Toyota την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Aston Martin, Ulrich Bez.

O επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας, δήλωσε ότι διεκόπη η παραγωγή του Cygnet, καθώς το 2014 θα καταργηθεί και το iQ, στο οποίο βασίζεται το μοντέλο. Ο κύριος Bez, είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ευθέως ότι η ιαπωνική φίρμα δεν τους παρείχε την υποστήριξη που είχαν συμφωνήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η διακοπή του IQ έφερε την κατάργηση του Cygnet

«Σταματήσαμε το Cygnet, καθώς και η Toyota θα σταματήσει την παραγωγή του iQ το 2014.  Είχαμε μια φανταστική αρχή με τον Akio Toyoda (αφεντικό της Toyota), με τον οποίο έχω και τώρα εξαιρετική σχέση, αλλά δεν μας παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη, όπως κάνουν με άλλες εταιρείες. Ήθελα να το λανσάρω στις ΗΠΑ, αλλά δεν υπήρχε υποστήριξη, ήθελα ένα κινητήρα τούρμπο, αλλά ούτε εκεί υπήρχε υποστήριξη. Οπότε σταματήσαμε και είμαι απογοητευμένος για όλο αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Aston Martin.


Ulrich Bez και Akio Toyoda σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η Toyota αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Ulrich Bez, λέγοντας ότι δεν θα σταματήσει να παράγεται το IQ. Στην Ολλανδία όμως, ο επίσημος εισαγωγέας της ιαπωνικής φίρμας δεν εισάγει άλλα IQ, καθώς έμαθε από την εταιρεία ότι η παραγωγή έφθασε στο τέλος της.

Τι συμβαίνει ακριβώς θα το μάθουμε άμεσα. Αλλά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Οπότε, μάλλον ο κύριος Ulrich Bez έχει δίκιο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης