Το πρωτάθλημα νέων της FIA (FIA Junior WRC 2013), θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά από την Πορτογαλία στις 12 Απριλίου. Από εκεί και πέρα ο θεσμός αυτός, ο οποίος αποτελείται από έξι συνολικά αγώνες θα κάνει στάση και στην Ελλάδα όπως έγινε γνωστό από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Οι έξι γύροι περιλαμβάνουν το ράλι της Πορτογαλίας 12-14 Απριλίου, το ράλι Ακρόπολις (31η Μαΐου -3 Ιουνίου), το ράλι Φινλανδίας (2-4 Αυγούστου), το ράλι Γερμανίας (23-25 ​​Αυγούστου), το ράλι Γαλλίας (4-6 Οκτωβρίου) και τέλος το ράλι της Ισπανίας (25-27 Οκτωβρίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση του WRC Junior, τονίζει: «Το ημερολόγιο προσφέρει ένα συναρπαστικό μίγμα των επιφανειών,  με τους οδηγούς να ξεκινούν σε χώμα -αρχής γενομένης από την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τη Φινλανδία, πριν από τη μετάβαση στην άσφαλτο στη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για το ημερολόγιο θα είναι το φινάλε του Junior WRC στο Rally de Espana. Αυτό είναι ένα μικτό ράλι επιφάνεια η οποία θα προσφέρει απαιτεί αυξημένες ικανότητες οδήγησης. Οι οδηγοί θα μετρήσουν τα πέντε καλύτερα αποτελέσματα τους. Θα υπάρξει ξεχωριστή κατάταξη για τους συνοδηγούς, καθώς και κύπελλο Εθνών».

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης