Τους τελευταίους μήνες οι φήμες περί αναβίωσης του θρυλικού 124 Spider ήταν όλο και πιο έντονες, καθώς Fiat Chrysler Automobiles και Mazda είχαν συμφωνήσει για τη χρησιμοποίηση μιας κοινής πλατφόρμας.

Το αρχικό πλάνο, ήθελε η πλατφόρμα του νέου MX-5 να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός roadster μοντέλου με τα σήματα της Alfa Romeo. Το συγκεκριμένο όμως project απορρίφθηκε και τελικά επιλέχθηκε το Fiat 124 Spider, όπως επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης, ο Sergio Marchionne.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο αφεντικό του ομίλου FCA, σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων βρετανικού εντύπου, ρώτησε έναν από τους συνεργάτες του αν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα. Τότε, αυτός, είπε πως όντως το μοντέλο ονομάζεται 124 Spider, με τον Marchionne να συμπληρώνει, «ορίστε λοιπόν, μια παγκόσμια πρεμιέρα σε ένα δωμάτιο».

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το 124 Spider θα αναβιώσει μέσα στο 2016, βασίζεται στο σασί του MX-5, το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 1.000 κιλά, ενώ κάτω από το καπό θα τοποθετηθεί ο 1.4 MultiAir κινητήρας, σε διάφορες εκδοχές ισχύος. Η αισθητική του αυτοκινήτου θα είναι ρετρό, με τους σχεδιαστές να αντλούν έμπνευση από το αρχικό μοντέλο της δεκαετίας του 1960. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις για μια σπορτίφ έκδοση, με τα λογότυπα της Abarth και πιο ισχυρό κινητήρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης