Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ισχυρότερη έκδοση της Σειράς 7 διαθέτει ήδη στην γκάμα της η BMW. Πρόκειται για την M760Li xDrive, μία ναυαρχίδα υψηλής αισθητικής, κύρους και… τρομακτικών επιδόσεων. Κύριο
Το μήκος της  BMW M760Li αγγίζει τα 5.238 μέτρα…χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκδοσης είναι ο νέος 12κύλινδρος βενζινοκινητήρας τεχνολογίας M Performance TwinPower Turbo χωρητικότητας 6.6 λίτρων ο οποίος αποδίδει 610 ίππους και παράγει 800 Nm ροπής.  

Στην πράξη η… πρωθυπουργική λιμουζίνα μεταμορφώνεται σε super car όταν ο οδηγός πατήσει βαθειά το γκάζι στο πάτωμα. Στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο με το προαιρετικό πακέτο M Driver, ο ηλεκτρονικός κόφτης δεν παρεμβαίνει στην τελική ταχύτητα η οποία αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

To V12 στο πίσω μέρος μαρτυρά πολλά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλισμός στο φουλ
Επιπλέον των επιδόσεων, η M760Li xDrive  εφοδιάζεται με ένα καινοτόμο σύστημα ανάρτησης το οποίο
To 0-100 έρχεται σε 3.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική αγγίζει τα 305 χλμ./ώραπροσφέρει αυτό που αναζητά ο… ανήσυχος οδηγός. Τα ελαστικά είναι υψηλών επιδόσεων, τοποθετημένα σε αποκλειστικές 20άρες ζάντες αλουμινίου Μ σε matt Cerium Grey metallic.

Η συγκεκριμένη 7άρα εφοδιάζεται επίσης και με το σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive που κατανέμει περισσότερη ισχύ πίσω, ελέγχει τα διαθέσιμα επίπεδα πρόσφυσης για κατανέμει την κινητήρια ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Καινούργια είναι και τα φρένα της M Sport, με μπλε μεταλλικές δαγκάνες, για μέγιστη απόδοση.

Σε ένα τέτοιο μοντέλο τα πίσω καθίσματα είναι σημαντικά...

Πάει και μόνο του…
Σε ένα τέτοιο μοντέλο, τα τεχνολογικά συστήματα και ο εξοπλισμός είναι κορυφαία. Ωστόσο ξεχωρίζει η ύπαρξη ημιαυτόνομης οδήγησης, ο προηγμένος αυτόματος πιλότος (cruise control) και γενικότερα συστήματα που κρατούν το αυτοκίνητο στο δρόμο και σε γλιτώνουν από πιθανές συγκρούσεις ή εξόδους…

Η τιμή της BMW M760Li xDrive στην Ελλάδα αγγίζει τα 291.167 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την BMW M760Li xDrive πατήστε ΕΔΩ

Η BMW M760Li xDrive...

Πάνω από τα 5.2 μέτρα είναι το μήκος...
Κλασική κορυφαία ποιότητα BMW...
To λογότυπο στον πίνακα οργάνων και το 330 σε βάζουν σε σκέψεις...

Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων...
Οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται και με paddles...
Σε φτιάχνει και μόνο που το βλέπεις...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης