Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι, αν και με μία μέρα… καθυστέρηση (καθότι η στήλη δημοσιεύεται κάθε Δεύτερα) καλή εβδομάδα και καλό μήνα. Έχουμε αρκετές ημέρες να τα πούμε και αυτό εξαιτίας ενός προσωπικού
Όχι ένα ούτε δύο αλλά δεκάδες ήταν τα μηνύματα για την στήλη που δεν βγήκε την περασμένη εβδομάδα. Πολύ συγκινητικά όλα τα mail σας και εύχομαι να μην… ξανασυμβεί.οικογενειακού θέματος. Είμαστε όμως εδώ με το Νο 61 της… πιάτσας. Με πολλά νέα, ειδήσεις και γενικότερα θέματα από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας και κυρίως με όσα γίνονται πίσω από τις κάμερες και σπάνια γράφονται.

Το… καυτό καλοκαίρι συνεχίζεται, ωστόσο τα ερωτηματικά με το μέλλον και την εικόνα της αγοράς παραμένουν. Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει καθώς οι φοροκαταιγίδες θα επηρεάσουν ακόμα περισσότερο τον κλάδο. Το σίγουρο είναι πως εκεί που λες έφτασα στον…. πάτο διαπιστώνεις με έκπληξη, πως υπάρχει και πιο κάτω! Σε κάθε περίπτωση με καλή διάθεση, δουλειά και αγώνες θα πάμε μπροστά. Είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουμε. Που θα πάει… Θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Πωλούνται και... τέτοια στην Ελλάδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως όμως λέμε και κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 

———————————————————

Το ΠΟΙΗΜΑ της εβδομάδας*
Το λιμάνι από αυτοκίνητα σφύζει
και ο οδηγός ανέμελα σφυρίζει
Το καλοκαιράκι δεν θα το θυσιάσει
και τα τέλη με τον μήνα θα τα πιάσει
Εκδρομούλες Αυγουστιάτικες θα πάει
και από Σεπτέμβριο τα χαράτσια στην κάρτα θα περνάει
*από αναγνώστη…

   

 
———————————————————

 
O Νίκος Ταγκούλης...

Στην Ουγγαρία παρουσιάστηκε σε 300 δημοσιογράφους η νέα BMW M2. Μεταξύ αυτών και 16 Έλληνες που ταξίδεψαν για να οδηγήσουν στην πίστα της Formula 1 και οι οποίοι ένοιωσαν τόσο οικία που αναρωτιόντουσαν αν βρίσκεται εντός ή… εκτός συνόρων.

Εκτός από τον Κώστα Διαμαντή της ελληνικής BMW και τον Νίκο Ταγκούλη της BMW κεντρικής και Ν/Α Ευρώπης, φωτογράφοι και cameramen ήταν Έλληνες (Θεοδόσης Τζαβάρας, Θοδωρής Aδαμόπουλος, Γιάννης Ντρενογιάννης, Φωτεινή Πασχαλίδου, Γιώργος Καραγιωργάκης, Χρήστος Καραγιωργάκης και Γιώργος Σβολώπουλος)!

Φωτογραφία τραβηγμένη από Έλληνα φωτογράφο!

Εύγε στην BMW… Παράδειγμα προς μίμηση το όλο σκηνικό, που αποδεικνύει πως οι Έλληνες όχι μόνο θέλουν αλλά μπορούν ισάξια και καλύτερα των ξένων! Για το θέμα θα αφιερώσουμε ξεχωριστό άρθρο τις επόμενες ημέρες…

Αριστερά ο φωτογράφος Γιώργος Καραγιωργάκης και δεξιά ο cameraman Θεοδόσης Τζαβάρας...

 
———————————————————

Τα ηνία της Pirelli αναλαμβάνει ο Γιώργος Τόκας (μέχρι πρότινος marketing manager) καθώς ο Δημήτρης Παπαδάκος μετακομίζει στην Ιαπωνία! Πολύ μεγάλη τιμή για έναν Έλληνα μάνατζερ να αναλαμβάνει τόσο σημαντικά καθήκοντα και σε αυτή τη χώρα όπως και μεγάλη η ευθύνη για τον Γιώργο Τόκα που ξέρει τη μάρκα με κλειστά μάτια και η ευθύνη είναι εξίσου μεγάλη καθώς η εταιρεία κάνει… παιχνίδι και σε άλλες χώρες…

Αριστερά ο Δημήτρης Παπαδάκος και δεξιά ο Γιώργος Τόκας...

 
———————————————————

Κάτι δυνατό ετοιμάζεται τις επόμενες εβδομάδες στον κλάδο του αυτοκινήτου που θα αλλάξει τα δεδομένα και τον τρόπο σκέψεις από πολλές οπτικές… πλευρές. Υπομονή και σύντομα θα ανακοινώσουμε τα νεότερα!

 
———————————————————

Νέα διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού στην Mercedes Benz Hellas αναλαμβάνει  η Νικολέττα Καβαθούλη. Η Ειρήνη Ζερβού που μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση HR Sales και FS Senior Manager αποχώρησε για να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία σε άλλη εταιρεία του Ομίλου Daimler και συγκεκριμένα στην Mercedes-Benz Australia – Pacific.

H Νικολέττα Καβαθούλη...

 
———————————————————

Ήδη ένα χρόνο συμπλήρωσε ο Χρήστος Σκιρδής στην Chevellas και αν μη τι άλλο έφερε στο μαγαζί «δροσερό» αέρα ιδεών, με πρόσφατο παράδειγμα τη συνεργασία με τα παγωτά Δωδώνη…

———————————————————

Την πρώτη της παρουσίαση σε δημοσιογράφους ετοιμάζει η νέα εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda η οποία πλέον βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Kosmocar. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 14 Ιουλίου!  

 
———————————————————

Με την ίδια του τη ζωή πλήρωσε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της εταιρεία Jet Oil του Ομίλου πετρελαιοειδών «Μαμιδάκης» ο Κυριάκος Μαμιδάκης ο οποίος αυτοκτόνησε στο σπίτι του. Η αυτοκρατορία που είχε χτίσει τις τελευταίες δεκαετίες κατέρρευσε και ο ίδιος δεν μπόρεσε να το αντέξει…

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης

 
———————————————————

Νέος επίσημος διανομές και επισκευαστής Citroen και DS Automobiles στα βορειοδυτικά προάστια. Πρόκειται για την κάθετη μονάδα Citroen Νίκας που έχει έδρα στη λεωφόρο Δημοκρατίας 290 στις Αχαρναί.

 
———————————————————

Τι να πει κανείς όταν «μιλάει» διαδικτυακά ο  «Δαλαϊ Λάμα» των τεσσάρων τροχών Στράτης Χατζηπαναγιώτου. Σαν γνήσιος παλιός καλός «χεράς» ξέρει να «ζυγίζει» τιμόνια και όχι μόνο…

 

 
———————————————————

Πρόβλημα υγείας αντιμετώπισε ο γενικός διευθυντής στην εταιρεία Πετρόπουλος, Τάσος Μάνωλης. Ευχόμαστε περαστικά με όλη τη σημασία της λέξης…

 
———————————————————

Και σε ηλεκτρονική μορφή περιοδικού, το Motornews το οποίο επιμελούνται οι Κώστας Μποιδάνης, Νίκος Γιαννούλας, Αλέξανδρος Αδάμ, Κομνηνός Δουτλγκέρης και Γιάννης Πετρόχειλος (μοτοσικλέτα).
———————————————————

Πολύ μπερδεμένα είναι τα πράγματα στο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Μουρμούρα και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις αρκετών μελών που αναρωτιούνται το μέλλον του θεσμού καθώς αρκετοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν να ανήκουν σε… ομαδούλες.

 
———————————————————

 

Φουλ… παρουσιάσεων νέων μοντέλων για την εταιρεία Kosmocar. Από το VW up!, στο Audi Q2 και στο νέο A5 αλλά με πολύ… περιορισμένες θέσεις.

 
———————————————————

Το νέο της SUV με την ονομασία C-HR παρουσίασε στο εξωτερικό η Toyota

 
———————————————————

Τι ετοιμάζεται στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών και με πολύ δυνατά αυτοκίνητα τον Σεπτέμβριο;

 
———————————————————

Παρουσιάστηκε το Renault Kadjar στους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου παρουσία τόσο του Βασίλη Θεοχαράκη όσο και της Ντένη Θεοχαράκη.

 
———————————————————

Ήδη το Traction έχει συμπληρώσει 17 χρόνια στο… γυαλί και συγκεκριμένα 14 στο MEGA και άλλα 3 στον ΣΚΑΙ.

 
———————————————————

Νέα ιστοσελίδα για την ελληνική εισαγωγική εταιρεία των ελαστικών Goodyear.

 
———————————————————

Τη δυνατότητα να οδηγήσουν το νέο Honda Civic Type R είχαν την ευκαιρία οι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου στην Θεσσαλονίκη. Η εισαγωγική εταιρεία διοργάνωσε event στην περιοχή του Χολομώντα.

———————————————————

Τιμητική διάκριση έλαβε το BMW Group Hellas στην εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας ‘Diamonds of the Greek Economy’ που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016.

Για το BMW Group Hellas το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Κωνσταντίνος Διαμαντής

———————————————————

Κάτι δυνατό ετοιμάζει εντός Αττικής η Ford

 
———————————————————

Στο εξωτερικό παρουσίασε το νέο Ateca η SEAT με προσκεκλημένους κυρίως δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου που εργάζονται σε περιοδικά.

———————————————————

H περιοχή της Θεσσαλονίκης έκλεισε τον Ιούνιο με 471 ταξινομήσεις εκ των οποίων οι 283 ήταν λιανικές και μόλις οι 188 εταιρικές (ποσοστό 40%), δείχνοντας κάποια πρώρα αισιόδοξα μηνύματα. Δυστυχώς όμως, το μερίδιο αγοράς της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλά σε σχέση με την πανελλαδική αγορά, φτάνοντας στο μόλις 5,3%. Ο περσινός Ιούνιος έκλεισε για την τοπική αγορά στις 496 ταξινομήσεις, ουσιαστικά ελάχιστα μειωμένος (25 ταξινομήσεις) σε σχέση με το 2015. Η Θεσσαλονίκη για έναν ακόμη μήνα «ψήφισε» Nissan, σε ποσοστό 24,6%. Δηλαδή ένας στους 4 επέλεξε Nissan, ποσοστό εξαιρετικά εντυπωσιακό. Ακολούθησαν Toyota και Opel.

———————————————————

Νέο τεύχος για το περιοδικό POWER Automotive Magazine

 

 
———————————————————

Νέο τεύχος για το περιοδικό 4 Τροχοί

———————————————————

Νέο τεύχος για το περιοδικό Car and Driver

 
———————————————————

Τεύχος Νο7 για το Auto Sunday που επιμελούνται οι Νίκος Μαρινόπουλος και Γιάννης Σκουφής.

 
———————————————————

Στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ Γρηγόρη Στεργιούλη, απονεμήθηκε το Ελληνικό Βραβείο “2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD” κατά το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις», που διοργάνωσε για 6η συνεχή χρονιά η Capital Link με το CSRinGreece.

Ο Γρηγόρης Στεργιούλης...

 
———————————————————

Νέα κάθετη μονάδα ετοιμάζει (από Σεπτέμβρη) η εταιρεία Σφακιανάκης στην λεωφόρο Κηφισού στο ύψος του Περιστερίου με αυτοκίνητα BMW και MINI.

 
———————————————————

Θύμα ληστείας σε κατάστημα που πλέον διατηρεί έπεσε προ ημερών ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

———————————————————

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Σε δελτίο Τύπου διαβάσαμε πως ο ταξιδευτής (με μοτοσικλέτες) και δάσκαλος στο επάγγελμα Κώστας Μητσάκης, που πρόσφατα ξεκίνησε με… παπάκι για την Ιαπωνία είναι δημοσιογράφος!!! Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος ή συμβαίνει κάτι που δεν ξέρουμε; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε όσους έχουν την δημοσιογραφία ως κύριο επάγγελμα και αυτό αποδεικνύεται

 
———————————————————

Έκλεισε ήδη έναν χρόνο το ηλεκτρονικό περιοδικό μοτοσικλέτας BIKEIT. Στο 12ο τεύχος υπάρχει αφιέρωμα σε χρήσιμα είδη Camping, τεχνική παρουσίαση των δίχρονων enduro της KTM για το 2017, αποστολές στην Ισπανία για το MT-1O της Yamaha και τα EXC 250/300 και XC-W 125/150 της KTM, αλλά και δοκιμές των Kawasaki KLX 150L, Honda SH 150i, Suzuki SV 650, Husqvarna 701 Supermoto και BMW R 1200RS.

 
———————————————————

Ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου ο κύκλος για την σεζόν της εκπομπής Moto & Bike TV την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιάννος Κατσιμπάρος.

 
———————————————————

Πολύ…. ζεστά έχει πάρει το θέμα αγώνες η εισαγωγική εταιρεία Μοτοδυναμική. Με χίλια τρέχει η μπλε πετούμενη ομάδα της Yamaha!!!

 
———————————————————

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 20/6/2016 έως 26/6/2016 πούλησαν 4.780 και 3.210 τεύχη αντίστοιχα.

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 13
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.sport-fm.gr 21
5. www.newsit.gr 22
6. www.car.gr 28
7. www.in.gr 37
8. www.newsbomb.gr 48
9. www.pronews.gr 50
10. www.newsbeast.gr 57
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.autotriti.gr 224
2. www.newsauto.gr 261
3. www.gocar.gr 351
4. www.autoblog.gr 373
5. www.drive.gr 609
6. www.caranddriver.gr 825
7. www.4troxoi.gr 955
8. www.autogreeknews.gr 1.096
9. www.caroto.gr 2.001
10. www.carzine.gr 2.300
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 5/7/2016

 
———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αυτή την εβδομάδα η φωτογραφία ανήκει στον Πάνο Σεϊτανίδη ο οποίος έχει μετατρέψει ακόμα και τους παιδότοπους σε… χώρους εργασίας.

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης