Πρωτοπόρος στον τομέα της ασφάλειας, η σουηδική μάρκα εξέλιξε ένα καινοτόμο σύστημα, το οποίο αποτρέπει τα ατυχήματα μεταξύ αυτοκινήτων και ποδηλατών.

Με δεδομένο πως οι θάνατοι δικυκλιστών, σε ποσοστό 50%, οφείλονται σε συγκρούσεις με οχήματα, η Volvo παρουσίασε μια καινούργια τεχνολογία σε συνεργασία με την Ericsson και την εταιρεία αθλητικών ειδών και εξοπλισμού POC, προσφέροντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα διασύνδεσης ποδηλατών και αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής από το smartphone και ουσιαστικά συνδέει το αυτοκίνητο με το κράνος του ποδηλάτη.  Όταν λοιπόν ενεργοποιείται η εφαρμογή, αυτόματα ανεβαίνουν στη βάση cloud της Volvo όλα τα δεδομένα, δημιουργώντας μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ οδηγού και δικυκλιστή.

Σε περίπτωση που η πορεία τους συγκλίνει επικίνδυνα και χωρίς να υπάρχει καν οπτική επαφή, ο οδηγός ειδοποιείται από το  head-up display και ο ποδηλάτης μέσω κόκκινου φωτός και δόνησης από το κράνος, ώστε να είναι προσεκτικοί και να μειώσουν ταχύτητα.

Να σημειώσουμε, πως από το 2013 όλα τα νέα μοντέλα της Volvo εξοπλίζονται με το σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης των φρένων «Auto Brake» το οποίο μέσω αισθητήρων και καμερών εντοπίζει όλα τα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης