Το εμβληματικό muscle car της αμερικανικής φίρμας έχει συνδυαστεί με τους «θηριώδεις» κινητήρες, τους πολλούς ίππους, την απολαυστική οδήγηση και φυσικά τον ξεχωριστό σχεδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του Ford Mustang, από την πρώτη στιγμή κέρδισε τις εντυπώσεις, με την εμπορική πορεία του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Οι καταναλωτές έχουν γοητευτεί από το αυτοκίνητο και τις αρετές του. Ο V8 5.0 λίτρων κινητήρας απόδοσης 421 ίππων χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις, με τον 2.3 Ecoboost κινητήρα των 317 ίππων να συνδυάζει την ισχύ με την οικονομία.

Το να οδηγείς οικονομικά ένα sport car όπως αυτό, απαιτεί αυτοπειθαρχία, καθώς πολύ δύσκολα μπορείς να απαρνηθείς τους πειρασμούς του. Δύο Νορβηγοί ωστόσο, πέτυχαν το ακατόρθωτο, αναγκάζοντας ακόμα και την ίδια την εταιρεία να τους συγχαρεί για το επίτευγμά τους. Οι Knut Wilthil και Henrik Borchgrevink κατάφεραν να διανύσουν 1249,3 χιλιόμετρα με ένα ντεπόζιτο, καταναλώνοντας μόλις 4,87 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα, τη στιγμή που η εργοστασιακή μέτρηση είναι στα 8 λτ./100 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νορβηγικό δίδυμο σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ και μάλιστα σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες. Το ταξίδι τους ονομάστηκε «Mustang Arctic Challenge». Εκκίνησαν από τον Αρκτικό Κύκλο και έφτασαν στο Όσλο της Νορβηγίας με ένα ρεζερβουάρ. Η τάπα του αυτοκινήτου σφραγίστηκε από τις αρμόδιες Αρχές και το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε επίσημα. Η διαδρομή είχε οργανωθεί τέλεια και οι δύο τους οδηγούσαν όσο πιο αργά μπορούσαν. Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Σε κάποιο σημείο, ένα περιπολικό τους έκανε νόημα να σταματήσουν. Όπως αποδείχτηκε, κάποιοι οδηγοί ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία για να αναφέρουν ότι ένα κόκκινο σπορ αυτοκίνητο κινείται ύποπτα αργά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Η αστυνομία υποψιάστηκε ότι μπορεί να ήταν μεθυσμένοι και τους έκανε αλκοτέστ.

Ενθουσιασμένος με το ρεκόρ ήταν ακόμα και ο CEO της Ford Νορβηγίας, Per Gunnar Berg, οποίος τους συνεχάρη προσωπικά για το παγκόσμιο ρεκόρ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι εντυπωσιακό αυτό που πέτυχαν, αλλά δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι πίσω από αυτό κρύβεται ένα κινητήρας EcoBoost. Η Ford έχει κερδίσει πολλά περίοπτα βραβεία σε όλο τον κόσμο με αυτούς τους κινητήρες. Όσο για τους Wilthil και Borchgrevink, είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό οικονομικής κατανάλωσης και ισχύος».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης