Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα βιβλία παραγγελιών της Mercedes για το πιο «όμορφο και άνετο cabriolet του κόσμου», όπως ανέφερε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανοικτή έκδοση της S-Class με την υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή, πέρασε την πόρτα του εργοστασίου της γερμανικής φίρμας στην πόλη Sindelfingen, με τις πρώτες μονάδες να είναι ήδη έτοιμες. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων χρωμάτων για την οροφή (μαύρο, μπλε, κόκκινο, μπεζ) και πολλών συνδυασμών στο εσωτερικό.

Εξοπλίζεται με όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, φέρει προηγμένο σύστημα ελέγχου του κλιματισμού (Thermotronic), διατηρώντας την ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα ανεξάρτητα αν η οροφή είναι ανοικτή ή κλειστή. Αρχικά, είναι διαθέσιμη με δύο κινητήρες, τον V8 4.7 twin-turbo απόδοσης 455 ίππων και 700 Nm ροπής της έκδοσης S500 και τον V8 5.5 λίτρων των 585 ίππων και 900 Nm ροπής της S63 AMG. Αργότερα, θα δούμε και την S65 AMG με τον πανίσχυρο V12 6.0 twin turbo κινητήρα, απόδοσης 630 ίππων και 1.000 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραγγελίες για την ισχυρότερη έκδοση θα ξεκινήσουν στις 4 Απριλίου, με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο. Όσο για τις τιμές, στη Γερμανία ξεκινούν από 139.051 ευρώ για την S500 και από 187.484 ευρώ για την S63 AMG.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης