Στην κατοικία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τρόοδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο του 2015.

Το Υπουργικό αναμένεται να εγκρίνει πρόταση, την οποία θα υποβάλει ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακοτρύπης, για διετή παράταση της συμφωνίας ανάθεσης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης των τεμαχίων «2»,»3» και «9» στην ΕΝΙ, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της ιταλικής εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει και απόφαση για νέα προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, αναφορικά με το θέμα της ρύθμισης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο.

Η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναμένεται να θέσει το όλο ζήτημα στη βάση της σχετικής γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, που κρίνει ως συνταγματική εκτροπή την καταψήφιση από μέρους της Βουλής των κανονισμών της Κυβέρνησης για ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Μέχρις ότου το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάσει τη νέα προσφυγή της Κυβέρνησης, η αγορά θα πρέπει να λειτουργεί στη βάση του Νόμου του 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 2 Ιανουαρίου, που λήγει η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων, κατά την οποία ισχύει ειδικό ωράριο, τα γενικά καταστήματα την Κυριακή θα είναι κλειστά, την Τετάρτη θα λειτουργούν μέχρι τις 15:00 και το Σάββατο θα λειτουργούν μέχρι τις 19:00 το χειμώνα και μέχρι τις 19:30 το καλοκαίρι.

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης