Το Κυπριακό, περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας συζήτησαν κατά την συνάντησή τους, στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει πως ενημέρωσε τον κ. Ολάντ για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Συζητήσαμε επίσης περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας, προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη συζήτησή τους παραγωγική και εξέφρασε την ευαρέσκειά του που καλωσόρισε τον Πρόεδρο Ολάντ στη Λάρνακα. Η συνάντηση Αναστασιάδη – Ολάντ στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας ολοκληρώθηκε στις 20.00 το βράδυ.

Ο κ. Ολάντ, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο στις 19.25 το απόγευμα, με στρατιωτικό ελικόπτερο από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle που βρίσκεται στη Μεσόγειο παρακάθισε σε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η οποία διήρκησε 35 λεπτά.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έφτασε γύρω στις 15:30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας με ιδιωτικό αεροσκάφος. Αμέσως μετά την άφιξη του, ο Γάλλος Πρόεδρος επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο και μεταφέρθηκε στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο συμμετέχει στις επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους. Πριν από την αναχώρηση του, ο κ. Ολάντ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με το Γάλλο Πρέσβη στην Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: philenews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης