της  Χριστίνας Μπαλαμώτη  Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 H ομορφιά αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που συντελούν στην ολοκλήρωση της προσωπικής μας εικόνας, αλλά αποτελούν και το αντίκτυπο της υγείας μας. Ο όρος αυτός είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί, διότι παρατηρείται σύγχυση γύρω από την πραγματική του έννοια. Γνήσια ομορφιά είναι ο καθρέπτης της σωματικής και ψυχολογικής ισορροπίας μας. Η ομορφιά πηγάζει πάντοτε από το εσωτερικό μας ώστε εν τέλει να καταλήξει στο εξωτερικό μας. Βασικό συστατικό της αποτελεί η υγεία του οργανισμού μας που αντικατοπτρίζεται σε κάθε μικρή λεπτομέρεια του σώματός μας, στη λάμψη των μαλλιών μας, στη σπίθα των ματιών μας, στην απαλότητα των χεριών μας, στο βαθμό που είναι το σώμα μας σφριγηλό, στη ζωηράδα του χρώματος   στα μάγουλά μας αλλά και σε πολλά άλλα σημεία που προδίδουν την γνήσια ομορφιά μας. Αλλά πώς άραγε μπορούμε να επιτύχουμε την εσωτερική και κατ’ επέκταση εξωτερική ομορφιά; Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μία κινέζικη παροιμία ‘’είμαστε ότι τρώμε’’.

 

 Το αποτέλεσμα καθορίζεται από τον ίδιο μας τον εαυτό σε κάθε μικρή επιλογή που κάνουμε στη διατροφή μας. Άλλωστε είναι προφανές, πως εφ’ όσον επιλέγουμε να καταναλώνουμε συνεχώς junkfood το σώμα μας θα καταλήξει να αποτελεί έναν ‘’σκουπιδότοπο’’ (junk=σκουπίδια) , ενώ εάν διατηρούμε μία ισορροπία στη διατροφή μας, πίνοντας άφθονο νερό και χυμούς, καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά, φρέσκο κρέας και υδατάνθρακες σωστής προέλευσης, η ομορφιά μας θα το προδώσει μέσω της ενυδατωμένης επιδερμίδας μας, της απουσίας των μαύρων κύκλων, της γραμμωμένης σιλουέτας μας, τη δύναμη των νυχιών μας, το έντονο ροδοκόκκινο στα χείλια και στα μάγουλά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η επιλογή είναι αναντίλεκτα στο χέρι μας, αρκεί να κατανοήσουμε την άμεση και αλληλένδετη σχέση ανάμεσα στην ομορφιά και στην διατροφή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης