Της Κατερίνας Ζουμποπούλου TRX Ιnstructor- Personal Trainer

Η γήρανση είναι μία εξελικτική διαδικασία η οποία έχει ως αποτέλεσμα να ελαττώνεται η σωματική ικανότητα(αντοχή),η απώλεια της ελαστικότητας και της ευλυγισίας, η επιβράδυνση του χρόνου αντίδρασης(αντανακλαστικά) καθώς και η παχυσαρκία είναι χαρακτηριστικά της..τρίτης ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συστηματική άσκηση συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αυξημένη επιβίωση και στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων ατόμων.

Η άσκηση με αντιστάσεις(trx) αποτελεί έναν αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο για την βελτίωση της νευρο-μυικής λειτουργίας,την αύξηση της μυικής δύναμης, της ευλυγισίας και βελτιώνει τις ορμονικές προσαρμογές. Οι παραπάνω ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης με ιμάντες μεταφράζονται και σε οφέλη στην λειτουργική ικανότητα αλλά και στην ψυχική ευεξία των ηλικιωμένων.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία η άσκηση με ιμάντες να γίνεται αποκλειστικά από πιστοποιημένο Trx Trainer γιατί είναι ο πλέον ειδικός για να δώσει στον ηλικιωμένο αθλούμενο την σωστή δοσολογία της άσκησης ώστε να έχει όλα τα θετικά αποτελέσματα αποφεύγοντας την υπερπροπόνηση και τους τραυματισμούς δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος προυπαρχόντων ορθοπεδικών ή άλλων προβλημάτων ενώ η υπερβολική άσκηση μπορεί να αποτρέψει τον πελάτη να διακόψει πρόγραμμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποτέ δεν είναι αργά για υγεία και ευεξία γιατί μπορείς να εκπαιδεύσεις το σώμα σου ξανά και να ανακαλύψεις πως η ηλικία δεν είναι εμπόδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης