Το πρώτο εξάμηνο του 2013 διέρρευσε ότι η Microsoft θα κλειδώνει τα games που αγοράζετε στο account σας και θα μπορείτε να τα μεταπωλείτε μετά μόνο μέσω καταστημάτων, καθώς επίσης και ότι η νέα της κονσόλα, το Xbox One, θα πρέπει να βρίσκεται μονίμως online. Υπήρχε βέβαια κι ένα θετικό στην όλη ιστορία, το ότι θα μοιράζεστε όλα τα games σας με 10 άτομα τα οποια θα επιλέξετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες ώρες, σε μια νέα συνέντευξη που δόθηκε στο Gamespot, ο επικεφαλής σχεδιασμού του Xbox One, Albert Penello, έριξε…λάδι στη φωτιά καθώς επανέφερε το θέμα των ψηφιακών αγορών. Το προχώρησε παραπέρα λέγοντας ότι η Microsoft Οραματίζεται ένα μέλλον μόνο με ψηφιακά games, καθότι κάτι τέτοιο συμβαίνει με τα downloads σε tablets και smartphones για παράδειγμα, καθώς επίσης και με το κατέβασμα μουσικής και ταινιών. Πιστεύει δηλαδή ότι αυτό θα είναι το μέλλον της gaming βιομηχανίας.

Το Xbox One είναι προσανατολισμένο στο να δέχεται τα games του σε δισκάκια αλλά θα έχει μεγαλύτερη ψηφιακή παρουσία από το Xbox 360, καθώς όλα τα games θα είναι διαθέσιμα και ψηφιακά. Ο Penello για το θέμα δήλωσε πως θα έπρεπε να αντιληφθούμε ότι το να δανειζόμαστε και να πουλάμε τα games μας ψηφιακά είναι κάτι το θετικό, καθώς άλλες ψηφιακές πλατφόρμες δεν το επιτρέπουν. “Ορισμένοι fans του Xbox One μου λένε να επαναφέρω το πρόγραμμα sharing των games σε έως και 10 άτομα. Θα θέλαμε να ξέρουμε πως θα το καταφέρουμε καθώς ήταν καλή ιδέα. Θα το κάνουμε όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή”.

Με το update που θα λάβετε όταν αγοράσετε το Xbox One (όσοι το αποκτήσετε τον Νοέμβριο από το εξωτερικό και φυσικά φτιάξετε ξένο account) θα αρθούν όλες οι απαγορεύσεις της κονσόλας που είχε εφαρμόσει η Microsoft. Τα games που αγοράζετε στο Xbox One θα μπορούν να παιχτούν και σε άλλες κονσόλες Xbox One αρκεί να συνδεθείτε εκεί με το username και το password σας. Όσο για τα μελλοντικά σχέδια της Microsoft…ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτή η ιδέα με τα ψηφιακά games και την κατάργηση του retail να πάψει να υπάρχει, γιατί όχι μόνο θα αγοράζουμε “αέρα κοπανιστό”, όχι μόνο οι συλλέκτες θα χάσουν κάθε ενδιαφέρον, αλλά επιπλέον θα έχουμε τους publishers να λαμβάνουν το μεγάλο μερίδιο και τα καταστήματα να χάνουν σημαντικό κομμάτι από τις πωλήσεις τους.

Το Xbox One θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου σε 13 χώρες στην τιμή των 500 ευρώ. Για την Ελλάδα αναμένουμε ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης