Της Άντζελας Πεϊτση

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες των εκπροσώπων του συνόλου των συνδικαλιστικών φορέων για την όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή εργαζομένων, επαγγελματιών, συνταξιούχων, ανέργων κ.λ.π. στην αυριανή πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία πρώτη γεύση της γενικής πρόσκλησης σε συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις, έδωσαν το σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, τα προεδρεία των σωματείων του συνόλου των συνταξιούχων.
Πρόκειται για την κορύφωση των κινητοποιήσεων που εδώ και καιρό έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η εκτελεστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Συνταξιούχοι του ΙΚΑ, με τη στήριξη των συναδέλφων τους από τα ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ Ιδιωτικού Τομέα και ΔΕΚΟ τραπεζών, συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική είσοδο των γραφείων του Κεντρικού Παραρτήματος ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, καλώντας σε γενική συμμετοχή όλους τους πολίτες.

Μιλώντας για τις αυριανές κινητοποιήσεις, στο zougla.gr, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, Ν. Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλλονικιός, δήλωσε: «Θα συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10:30 το πρωί, δίνουμε ραντεβού στο Άγαλμα Βενιζέλου μαζί με το ΠΑΜΕ και διεκδικούμε τα αυτονόητα. Μάς έχουν κόψει τις συντάξεις, πριν από δύο μήνες. Τώρα έρχονται νέες περικοπές και απ’ ότι φαίνεται δε θα σταματήσουν εδώ. Πάνε να πάρουν τα σπίτια των παιδιών μας».

Και τόνισε: «Εμάς, πάνε να μας εξοντώσουν με την αύξηση του ΦΠΑ. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνον οι συντάξεις. Είναι η υγεία, η πρόνοια. Είναι και η παιδεία. Είναι οι κοινωνικές παροχές που δικαιούμαστε και τις απαιτούμε».

«Αύριο βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με τα παιδιά μας, με τα εγγόνια μας γιατί δεν πάει άλλο» κατέληξε ο κ. Σαλονικιός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης