Όλο εκπλήξεις είναι το σύστημα Taxisnet, κάνοντας χιλιάδες φορολογούμενους να… τρέμει το φυλλοκάρδι τους και χαρίζοντας τους νέες δόσεις περιπέτειες ως αντίδοτο στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Αυτή τη φορά υπήρχαν περιπτώσεις πολιτών, οι οποίοι ενώ είχαν καταβάλει κανονικά τις προβλεπόμενες δόσεις του φόρου εισοδήματος ή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέχρι την περασμένη Παρασκευή 30 Αυγούστου, στο Taxisnet εμφανίζονταν να μην έχουν πληρώσει και να τους έχει επιβληθεί μάλιστα πρόστιμο. Ο Γολγοθάς ήταν ακόμα μεγαλύτερος για όσους επιχείρησαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα από τις κατά τόπους εφορίες, εισπράττοντας την άρνηση των υπαλλήλων, καθώς το Taxisnet έδειχνε πως έχουν χρέη προς εξόφληση.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το πρόβλημα αποδίδεται στην καθυστέρηση της καταχώρησης των πληρωμών που έγιναν από τους φορολογούμενους μέσω τραπέζης και αναμένεται η κατάσταση να εξομαλυνθεί μέσα στην ημέρα. Κανονικά η διαδικασία απαιτεί τρεις εργάσιμες, ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται πως χρειάστηκε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης