Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο της Πτολεμαΐδας η έντονη φημολογία περί λουκέτου στο υποκατάστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Αναλυτικά η επιστολή που εστάλη στη διοικήτρια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΠΡΟΣ Ο.Α.Ε.Ε. – ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Κα ΚΩΤΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγαπητή κυρία διοικήτρια:

O Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και ολόκληρος ο επαγγελματικός κόσμος της Πτολεμαΐδας και του Δήμου Εορδαίας γίνονται αποδέκτες φημών για το θέμα αποχώρησης των διοικητικών γραφείων του ΟΑΕΕ από την Πόλη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε (αν δεν το γνωρίζετε) ότι το γραφείο της Πτολεμαΐδας εξυπηρετεί 3.500 επαγγελματίες ασφαλισμένους στον ασφαλιστικό μας φορέα, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη και πρωτεύουσες Νομών που δεν ξεπερνούν τους 1.500 ασφαλισμένους.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, πως εξυπηρετούνται οι περισσότεροι ασφαλισμένοι στη Δυτική Μακεδονία, μετά το γραφείο του ΟΑΕΕ στην Κοζάνη.

Ο Δήμος Εορδαίας αποτελεί πληθυσμιακά σχεδόν το 30% των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, αφού πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο.

Σας θυμίζουμε ότι τα γραφεία του ΟΑΕΕ είναι δικής του ιδιοκτησίας, που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνεται ο Οργανισμός από μεγάλα λειτουργικά έξοδα για το συγκεκριμένο γραφείο.

Πιστεύουμε ότι δεν επιτυγχάνεται καμία αποκέντρωση με τέτοιου είδους κινήσεις, αλλά μόνο ταλαιπωρία για τους χιλιάδες ασφαλισμένους, την απαξίωση της περιοχής μας που τόσα πολλά έχει προσφέρει στη χώρα μας και την υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών σε πόλεις που πιστεύουμε ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούμε, και λόγω απόστασης, αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού των ασφαλισμένων της περιοχής μας.

Τα γραφεία του ΟΑΕΕ θα πρέπει να λειτουργούν εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, και όχι σε πόλεις με μικρή δυναμική, μόνο και μόνο επειδή υπήρξαν πρωτεύουσες νομών, αλλά ούτε και σε άλλα αστικά κέντρα όπου θα συνωστίζονται χιλιάδες ασφαλισμένοι.

Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι η ενδυνάμωση του γραφείου στην Πτολεμαΐδα, για καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας, αφού οι υπάρχοντες υπάλληλοι που μας εξυπηρετούν αυτήν τη στιγμή δεν επαρκούν.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, αν δείτε τα πραγματικά στοιχεία της εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου γραφείου, θα συναινέσετε στο αίτημά μας. Αρκεί να μη βλέπουμε τις τοπικές κοινωνίες σαν απλές κουκίδες στον χάρτη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οφείλουμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας ότι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας θα είναι άμεσες και δυναμικές, εάν υπάρξει απόφαση παύσης λειτουργίας του ΟΑΕΕ στην Πτολεμαΐδα.

Σας καλούμε να επανεξετασθεί το θέμα, πριν υπάρξουν εξελίξεις που δεν θα ωφελούν κανέναν.
Ήδη το Δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαΐδας εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα και καταδικάζει μία τέτοιου είδους προοπτική, καλώντας σε επαγρύπνηση τους συνδημότες μας.

Σας καλούμε επίσης να επισκεφτείτε την Πτολεμαΐδα και να συζητήσουμε από κοντά όλα τα προβλήματα και τις προοπτικές του ασφαλιστικού φορέα μας, όποτε εσείς το θελήσετε».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης