Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αυστραλίας, ηλικίας 35 και 28 ετών και ένας υπήκοος Χονγκ Κονγκ, 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, όπως και για παραβάσεις των νόμων περί προσωπικών δεδομένων και ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες φέρονται να ταξίδευαν σε διάφορες χώρες, όπου με τη χρήση των πλαστών πιστωτικών καρτών αγόραζαν ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες, τον λογαριασμό των οποίων… πλήρωναν τα ανυποψίαστα θύματά τους κυρίως στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες «χάκαραν» τους υπολογιστές ξενοδοχείου του εξωτερικού, αποκτώντας πρόσβαση σε δεδομένα πιστωτικών καρτών, τα οποία ανήκαν στην πλειονότητά τους σε Αυστραλούς και Αμερικάνους. Επίσης υπέκλεπταν πληροφορίες από εταιρείες σύναψης δανειακών συμβάσεων της Αυστραλίας, τις οποίες χρησιμοποιούσαν προκειμένου να καταρτίσουν τις κάρτες – κλώνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες οι τρεις αλλοδαποί διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν, ενώ σε κεντρικό πάρκινγκ της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο πολυτελή επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία είχαν νοικιάσει και υπεξαιρέσει από ευρωπαϊκές χώρες. Στα δωμάτια όπου διέμεναν βρέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο υπολογιστές τύπου τάμπλετ, 11 κινητά τηλέφωνα, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τρεις φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, πλήθος αρχείων υποκλαπέντων δεδομένων πιστωτικών καρτών και δύο ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας.

Η αστυνομική έρευνα για τη δράση τους συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης