Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Απειλές για τη ζωή του ιδίου αλλά και των παιδιών του δέχεται το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατευτεί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στη zougla.gr, εδώ και μέρες δέχεται τηλεφωνικές απειλές από αγνώστους, ότι, εάν δεν αναστείλει τις κινητοποιήσεις, τότε τα παιδιά του και ο ίδιος θα διατρέξουν πολύ μεγάλο κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απειλές

Οι απειλές εναντίον του κ. Λουράντου ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες. Τότε δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο, όπου άγνωστος άνδρας τον προειδοποίησε ότι, αν δεν σταματήσει τις κινητοποιήσεις, κινδυνεύει η ζωή των παιδιών του.

Αυτή ήταν η αρχή του κακού, καθώς, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Λουράντος, έκτοτε τα απειλητικά τηλεφωνήματα συνεχίστηκαν.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με έπαιρναν τηλέφωνο με αποκρύψεις. Στο τέλος δεν ξέρω αν θα μπορώ και να κυκλοφορώ. Εντάξει, εγώ είμαι κάποιος που έχω αναλάβει τις ευθύνες  μου, τι φταίνε τα παιδιά μου, η οικογένειά μου; Έχω πάει και στην αστυνομία και έχω καταθέσει μήνυση, όταν μου έλεγαν ότι θα βρουν τα παιδιά μου σφαγμένα και τη γυναίκα μου σε κάνα χαντάκι με το αυτοκίνητο. Έχει ξεκινήσει μια ιστορία εναντίον μου άνευ προηγουμένου. Τώρα, όποτε με καλούν με απόκρυψη, δεν το σηκώνω» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παραποίησαν τη φορολογική του δήλωση

Σαν να μην έφταναν όμως τα παραπάνω, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής είδε έκπληκτος πριν από περίπου τρεις ημέρες τη φορολογική του δήλωση να έχει αναρτηθεί σε ιστότοπους.

Όπως μάλιστα λέει, εκείνοι που προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια παραποίησαν σκόπιμα τα στοιχεία (σ.σ. ανέφεραν τον τζίρο ως κέρδος), με σκοπό να στοχοποιήσουν τον φαρμακοποιό και την οικογένειά του, δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιον ιδιαίτερα εύπορο άνθρωπο.

«Είμαι ο μοναδικός Έλληνας ο οποίος έχει τη φορολογική του δήλωση ανηρτημένη στο Διαδίκτυο. Και μάλιστα είναι σωστή η δήλωση, αλλά αναφέρεται ότι το 1,5 εκατ. ευρώ περίπου τζίρος, που τόσο είναι για τα δύο φαρμακεία, τα οποία είναι μεσαία φαρμακεία είναι κέρδος. Άρα, λοιπόν, ο οποιοσδήποτε μπαίνοντας μέσα βλέπει ότι ο Λουράντος είχε κέρδος για το 2011, 1,5 εκατ. ευρώ, πράγμα το οποίο είναι ο τζίρος και όχι το κέρδος. Όλη αυτή η διαστρέβλωση και αθλιότητα παραπέμπει σε τακτικές παρακράτους» σημειώνει.

«Το μυαλό μου πάει κάπου συγκεκριμένα»

Ο ίδιος, πάντως, επισημαίνει ότι έχει προσδιορίσει το άτομο ή τα άτομα που τυχόν κρύβονται πίσω από τα απειλητικά τηλεφωνήματα και τη διαδικτυακή «στοχοποίηση» του, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να τα αποκαλύψει, παρά μόνο στον αρμόδιο εισαγγελέα.

«Το μυαλό μου πάει κάπου συγκεκριμένα. Όχι σε ανθρώπους από τον κλάδο μου, αλλά από παρακράτος το οποίο έχει να κάνει με τις πολιτικές τοποθετήσεις. Κάποιοι πλήττονται, κάποια συμφέροντα θίγονται. Ζητώ από την κυβέρνηση να πάρει άμεση θέση ότι ένας πολίτης βάλλεται ποικιλοτρόπως κατά παράβαση κάθε ηθικού κανόνα και προσωπικών δεδομένων» καταλήγει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης