Πλημμύρισαν με απομιμήσεις επώνυμων παπουτσιών την αγορά.

Σε κάθε βιτρίνα λαϊκού καταστήματος από το κέντρο μέχρι τις συνοικίες, δεσπόζουν πλέον με τη δελεαστική τιμή των 10 ευρώ, παπούτσια, ακριβή αντίγραφα επωνύμων που στην καλύτερη περίπτωση κοστίζουν από 70 ευρώ και πάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απομιμήσεις παπουτσιών, φτιαγμένες από φθηνή δερματίνη και ευτελή πλαστικά υλικά, έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση, τέτοια ώστε να μην διαφέρουν σημαντικά από τα πρωτότυπα την κατασκευή των οποίων μιμήθηκαν.

Έτσι, αν προσέξει κανείς καλύτερα, τα παπούτσια αυτά, είτε κινεζικής είτε τουρκικής είτε παντελώς άγνωστης προέλευσης, μοιάζουν απόλυτα με τα boxer, τα Timberland, ή διάφορα άλλα επώνυμα brands αθλητικών παπουτσιών, μόνο που είναι πολύ …ελαφρύτερα και βεβαίως δεν αντέχουν τη δοκιμασία της καθημερινής χρήσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το φθηνό είναι και ακριβό», έλεγαν οι παλιότεροι υπό την έννοια ότι, το ακριβό παπούτσι κατά κανόνα το πληρώνει κανείς ακριβότερα, αλλά διαρκεί περισσότερο, είναι κατά κανόνα ανατομικό, ενώ το φθηνό παπούτσι, που κάνει θραύση λόγω της κρίσης, μπορεί ν’ αποδειχθεί τελικώς ακριβότερο, όταν ξαναχρειαστείς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, νέο ζευγάρι.

Η ζημιά πάντως, γίνεται κυρίως στην αγορά του ελληνικού επώνυμου παπουτσιού, καθώς εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια διεξάγεται χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα, έρευνα από την ειδική υπηρεσία για τα προϊόντα μαϊμού, προκειμένου να βρεθούν και να ξηλωθούν τα πλοκάμια της αόρατης μαφίας του λαθρεμπορίου, η οποία δρέπει εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε βάρος υγιών επιχειρήσεων και μάλιστα αφορολόγητα…

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης