Αρνήθηκαν, κατά την απολογία τους στον τρίτο τακτικό ανακριτή Πειραιά, οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα τα έξι μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE», όλοι τους Ινδοί υπήκοοι.

Τα μέλη του πληρώματος φέρεται να υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν για το φορτίο της ηρωίνης και ότι το πλοίο ερχόταν στην Ελλάδα αποκλειστικά για επισκευαστικές εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες, αφού ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους στον ανακριτή χωρίς την παρουσία δικηγόρου, καθώς οι ίδιοι αρνήθηκαν την εκπροσώπησή τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. 

Από τους έξι κατηγορουμένους οι τέσσερις -ένας εκ των οποίων μηχανικός- κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι άλλοι δύο που δεν απολογήθηκαν την Τρίτη θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη μαζί με τον 32χρονο Έλληνα και τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο που φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Τουλάχιστον δύο εκ των ναυτικών κατηγορούνται επίσης και για λαθρεμπόριο καυσίμων καθώς στο πλοίο είχαν βρεθεί 18 τόνοι καυσίμων χωρίς παραστατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, συνολικού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, εμπλέκονται 14 άτομα. Δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και δύο Έλληνες, ένας 32χρονος και μια 53χρονη η οποία φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας. O 47χρονος Ιρανός είναι ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Κανονικά, ο 47χρονος ήταν να προσαχθεί και αυτός σήμερα στα δικαστήρια αλλά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και θα απολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος φέρεται να έχει δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας από το οποίο επιβιβάστηκε ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης.

Ο ίδιος φέρεται επίσης να έχει υποστηρίξει ότι για τον ρόλο αυτό θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 ιρανικών ριάλ (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ).

Το πλοίο, που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, φέρεται να βρισκόταν -στα τέλη Απριλίου- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα».

Αύριο, θα απολογηθούν ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο, ενώ την Πέμπτη, η 53χρονη Ελληνίδα με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος του πλοίου. Εναντίον όλων των συλληφθέντων έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης