Πανυγειονομικό συλλαλητήριο έξω από το υπ. Υγείας πραγματοποιήθηκε από τις 11.00 το πρωί, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και τις απολύσεις, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι, περίπου στη μία παρά δέκα το μεσημέρι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, ενώ στις 14.00 αποχώρησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας μας αφορά όλες και όλους.

»Συμμετέχουμε στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου έξω από το υπουργείο υγείας στις 11:00 το πρωί.

»Η κατάσταση στο χώρο της υγείας χειροτερεύει συνεχώς από τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πια δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς οι άνεργοι φτάνουν το 30%, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ανασφάλιστοι αυξάνονται ραγδαία, ενώ χιλιάδες μικροέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι έχουν μείνει χωρίς υγειονομική κάλυψη λόγω χρεών στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

»Η άρον – άρον απόσυρση από τη συγκυβέρνηση του ψηφισμένου πριν λίγους μήνες χαρατσιού των 25 ευρώ για είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία και το «άδειασμα» του φανατικού υπερασπιστή κάθε μνημονιακού μέτρου Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη, αναδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή για ένα απάνθρωπο μέτρο, που θα ενίσχυε τον αποκλεισμό των φτωχών στρωμάτων από την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας».

Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης