Το Γ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δικαίωσε τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δημοτικού Μητροπολιτικού Μεγάρου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Είναι η περιβόητη πολύκροτη υπόθεση που αφορά τη διαμάχη της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και του Δήμου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Μητροπολιτικού Μεγάρου (δεσποτικό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος έχει δικαιωθεί τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο Αιγαίου, ενώ πρόσφατα ήρθε και η τρίτη δικαίωση από το Γ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Το συγκεκριμένο Τμήμα δικαίωσε το Δήμο με κατά πλειοψηφία απόφαση.

Παρέπεμψε δε την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία και θα κληθεί να πάρει την οριστική απόφαση ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει σε ποιον θα ανήκει ιδιοκτησιακά το Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Η παραπάνω διαμάχη έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και φτάνει πλέον στο τελευταίο της στάδιο. Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου διεκδικεί το οίκημα θεωρώντας ότι ανήκει στην κυριότητά της, ενώ ο Δήμος ισχυρίζεται ότι ναι μεν το παραχωρεί στην Εκκλησία εδώ και δεκαετίες, όμως είναι δικό του περιουσιακό στοιχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης